Atunci când ne stabilim un sejur, indiferent de ce perioadă a anului ar fi vorba, mulți optează pentru serviciile all-inclusive, asta însemnând de la cazare ceva mai specială, și până la mâncarea oferită de resort. Dar, te-ai întrebat ce se face cu mâncarea rămasă? Citește, așadar, mai departe și află de ce nu este bine să mănânci la all-inclusive.
Imaginați-vă o vacanță în care tot ce trebuie să faceți este să vă faceți griji cu privire la restaurantul în care veți lua masa astăzi și dacă preferați o zi la piscină, o explorare sau o relaxare pe plajăsau chiar savurarea unei mese la lumina lumânărilor, concepută de bucătari de stele Michelin? Acum imaginați-vă dacă aceste alegeri ar include și un parc acvatic în care cei mici sar, se joacă, țipă, sau stropesc pe toată lumea, cum ar fi?
Când vine vorba de all-inclusive, nu vă va veni să credeți ce opțiuni uimitoare sunt disponibile, și este atât de avantajos atunci când toată mâncarea și băutura fac parte din pachet, de asemenea. Este o realitate faptul că, tot mai mulți turiști planifică călătorii în care absolut totul este asigurat.
Vacanțele all-inclusive se referă la maximizarea opțiunilor, iar asta este peste tot, de la renumita Costa Dorada din Spania, și până la resorturile din îndepărtatul Egipt, cu all-inclusive vă puteți bucura de toate, de la plaje lungi și aurii la castele medievale bine conservate și catedrale grandioase, toate într-o singură vacanță.
Fiecare dintre noi își dorește un pic de răsfăț și puțin lux, mai ales că, până la urmă, se plătesc sume considerabile pentru vacanțe all-inclusive, mai ales pentru cele cu o notă de lux. Dar, așa cum spuneam, aceste tipuri de servicii vin la pachet și cu foarte multă mâncare, de la bufeturile suedeze de dimineață, și până la cele deschise din timpul prânzului și cele de seara.
Dar, te-ai întrebat vreodată ce se face cu mâncarea rămasă de pe o zi pe alta? Mai mult ca sigur că nu, iar odată ce aflii, s-ar putea să fie principalul motiv pentru care nu este bine să mănânci la all-inclusive. Citește mai departe, și astfel vei afla de ce nu este bine să mănânci la all-inclusive.
Dacă mâncați și beți la hotel, mai ales dacă este vorba de un pachet de vacanță all-inclusive, există șanse ca mâncarea să nu fie de cea mai bună calitate și, în funcție de locul în care ați călătorit, ar putea fi mult mai ieftin dacă ați mânca la un restaurant local. Majoritatea hotelurilor all inclusive oferă mâncare ieftină, produsă în masă, de tip bufet.
Gândiți-vă, de exemplu, la pizza, paste, orez, salate etc. de calitate inferioară. Băuturile sunt adesea doar de marcă locală și sunt diluate. Nu, nu există un pahar frumos din Merlot-ul tău preferat sau un Barcardi și o Coca-Cola pentru tine. În realitate, dacă ați însuma costul alimentelor și băuturilor pe care le consumați la costul pe care l-ați plătit pentru vacanța all inclusive, probabil că ar fi mai bine să mâncați în oraș. Asta pe de-o parte.
Pe de altă parte, potrivit Wolter’s World, cei acre se ocupă de mâncare în astfel de resorturi, „Au tendința de a face totul fad – cu cât este mai mare stațiunea, cu atât mai fad este mâncarea. De multe ori, poți cere chelnerului specialitatea locală, dar nu este întotdeauna în meniu.”
După cum bine știm, ouăle sunt un aliment super obișnuit de mâncat la micul dejun și cu atât mai mult atunci când ești în vacanță. De obicei, primești ouă la bufet sau comanzi un fel de mâncare cu ouă a la carte. Ei bine, s-ar putea să nu vrei să mănânci ouăle în aceste tipuri de stațiuni. După cum explică publicația, „Ouăle insuficient gătite pot fi o gazdă grozavă pentru salmonella și alte bacterii, așa că ar fi bine să evitați ouăle omletă de la bufet”.
Cum rămâne cu consumul de legume? Ei bine, s-ar putea să nu vreți să le mâncați atunci când vă aflați într-o stațiune all-inclusive pentru o vacanță, cel puțin dacă nu sunt gătite, deoarece legumele crude pot fi, de asemenea, problematice în locațiile în care apa nu este sigură pentru băut, mai atrag atenția specialiștii.
„Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca.
Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete.
Trebuie să vă feriţi de astfel de preparate deoarece ingredintele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată”, spun foști bucătari din aceste resorturi.
De multe ori, persoanele care merg la all-inclusive ar putea face toxiinfecție alimentară pentru că mâncarea de la bufet nu este suficient de caldă. Acest lucru este atât de îngrozitor și cu siguranță nu este ceea ce te-ai aștepta. Ai presupune că, dacă este un bufet, mâncarea este fierbinte și, de asemenea, este înlocuită suficient de des, dar în realitate lucrurie nu stau chiar așa.
Dacă în ceea ce privește mâncarea ne-am cam edificat, se pare că nici în privința dulciurilor lucrurile nu stau foarte bine, conform unor foști angajați. Dacă ajungi la un astfel de resort, all-inclusive, și ești și cu copii după tine, ar fi cazul să te gândești de trei ori înainte de a-i lăsa să se înfigă în torturi, prăjituri, etc, deoarece, spun angajații, „Torturile sunt refolosite, dacă rămân pe masă la prânz. Pentru că sunt deja începute, torturile se taie în bucăţele mai mici, pătrate şi sunt servite la cină pe post de prăjituri cu cremă.”
În cele din urmă alegerea unui sejur, indiferent despre ce fel am vorbi, rămâne la latitudinea fiecăruia.
Ca de final: Secretul de la bufetul suedez din hotelurile all-inclusive. Sigur nu știai acest detaliu
Dar, ceea ce este important, mai ales în astfel de cazuri, este să avem informații pertinente și coerente despre resortul, hotelul, restaurantul și toate celelalte servicii all-inclusive, pentru care, să recunoaștem, plătim totuși sume considerabile. În rest, vacanțe plăcute!