De ce nu e bine să scoți niciodată bani de la un bancomat murdar. Toți românii trebuie să știe asta acum!

De ce nu e bine să scoți niciodată bani de la un bancomat murdar. Toți românii trebuie să știe asta acum!
Nu este bine să scoți bani de la bancomat murdar

În prezent, cardurile joacă un rol major în viața oricărui individ. Acestea sunt conectate la contul dvs. bancar și sunt utilizate pentru efectuarea de tranzacții financiare precum plăți, retrageri și depozite, printre altele. Iată de ce nu este bine să scoți niciodată ani de la un bancomat murdar.

De ce nu este bine să scoți bani de la un bancomat murdar

Tranzacțiile în numerar sunt în declin în era digitală. Așadar, accesul rapid și convenabil la numerar poate să nu fie ceva care îți este mereu la îndemână. Dar când ai nevoie, este plăcut să ai.

Bancomatul ne-a ușurat viața de zeci de ani: scuipă bani și ne permite să depunem bani fără a necesita interacțiunea umană. Casetele cu numerar și tablou pot părea de modă veche într-o lume cu alternative de plată digitale, dar bancomatele sunt încă utilizate pe scară largă și rămân printre principalele atracții pentru motivul pentru care cineva alege o bancă.

Bancomatele murdare trebuie evitate

Datorită pandemiei coronavirusului, utilizarea bancomatelor ridică mize noi. Sigur, este mai ușor să vă distanțați social în timp ce faceți operațiuni bancare cu bancomate decât, să zicem, să interacționați cu un casier dintr-o sucursală. 

Volumul tranzacțiilor ATM a scăzut pe măsură ce oamenii au rămas acasă și au cheltuit mai puțin pe ieșiri pentru a evita contractarea coronavirusului. Dar acest lucru nu înseamnă că bancomatele își pierd relevanța. 

Utilizarea bancomatelor murdare

Operatorii de bancomat fac, măsuri pentru a se adapta la o societate care a devenit mai conștientă de igienă. Dacă v-ați curățat smartphone-ul cu șervețele dezinfectante încă de când știrile despre ecranele telefonului sunt mai murdare decât vasele de toaletă, avem o altă informație pentru dvs.

Noi studii sugerează că tastaturile bancomatelor ar putea fi la fel de murdare ca scaunele publice de toaletă, dacă nu chiar mai murdare. De fapt, testele continuă pentru a explica faptul că nu numai aceste bancomate sunt încărcate cu germeni, dar bacteriile prezente acolo pot de fapt să vă îmbolnăvească teribil!

De ce să nu folosești bancomatele murdare

Este recomandat să vă spălați pe mâini cu dezinfectant pe bază de alcool înainte și după tranzacții, să nu vă atingeți fața după ce ați folosit o suprafață și chiar să luați în considerare purtarea mănușilor din latex.

Un alt motiv din cauza cărui nu este indicat să folosești bancomatele murdare este acela că dacă este murdar, sau neîngrijit este foarte probabil să fi trecut mult timp de la ultima revizie și astfel pot fi instalate dispozitive care să-ți citească pinul, ori pur și simplu nu funcționează corect sau nu are bani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI