De ce nu e bine să dormi cu aceleași pijamale, 2 nopți la rând. Ce poți să pățești

Nu e bine să dormi două nopți la rând cu aceleași pijamale. De ce?

La nivel mondial, unul din trei oameni suferă de tulburări de somn. Pentru ca acest proces să fie îndeplinit, trebuie create unele condiții. Deși factorii principali pentru neregulile de peste noapte sunt dieta și modul de viață,  în calcul pot intra și cearceaful ales, perna sau pijamaua purtată.

Pijamalele care sunt purtate noapte de noapte dăunează grav sănătății

Pijamalele ating pielea și, după câteva zile, bacteriile și celulele moarte din piele încep să se adune în îmbrăcăminte și pe lenjerie. Chiar dacă speli în mod regulat lenjeria de pat, aceasta nu va rămâne curată prea mult timp, pentru că intră în contact cu pijamaua murdară. Prin urmare, purtarea aceleiași ținute de somn noapte după noapte poate provoca infecții dificil de tratat.

  • Statisticile arată că bărbații își schimbă pijamalele la fiecare 13 nopți și că femeile așteaptă, în medie, 17 nopți până să le bage în mașina de spălat.

Agravează alergiile

În cazul în care ai alergie la praf și acarieni sau te confrunți cu afecțiuni respiratorii, dormitul în aceleași pijamale purtate câteva zile la rând îți poate afecta sănătatea. Acarienii mănâncă fulgi de piele moartă, astfel că sunt atrași de saltea și de îmbrăcămintea de noapte, cauzând probleme de respirație.

Favorizează acneea

Când nu îți schimbi pijamaua, bacteriile și celulele moarte ale pielii se acumulează în țesătură, iar, pe timpul nopții, acestea intră în contact cu porii, îi blochează și favorizează apariția acneei.

Slăbește sistemul imunitar

Când porți aceeași pijama noapte de noapte, sistemul tău imunitar luptă constant împotriva microbilor pentru a preveni complicațiile respiratorii și alergiile. Drept urmare, capacitatea de apărare a corpului slăbește în timp. Astfel, protecția împotriva virusurilor este mai redusă.

Miros neplăcut

Pijamaua absoarbe transpirația, creând un microclimat perfect pentru baterii, care se și înmulțesc în locuri umede și întunecate. Mai mult, ele produc și mirosuri urâte, care îți pot tulbura somnul.

Contaminează și alte haine

Câți îți arunci pijamalele în mașina de spălat, bacteriile acumulate în ele se pot transfera pe celelalte haine din mașină. Dacă ai purtat aceeași îmbrăcăminte timp de două săptămâni, nu vei putea scăpa de toți microbii prin spălare, iar aceștia vor contamina și alte haine, care, mai târziu, vor intra în contact cu pielea.

Poziția în somn ne dezvăluie personalitatea

Dacă noaptea partea noastră conștientă ia o pauză, zona inconștientă nu doarme niciodată. În momentul în care dormin, avem poziția în funcție de experiența pe care am avut-o în ziua respectivă. De asemenea, în funcție de personalitate avem și un stil de a dormi.

De exemplu, o persoană temătoare, discretă sau timidă va avea și o poziție conform cu ceea ce simte, adică o poziție mai strânsă, ca și cum patul este prea mare pentru ea. La polul opus sunt persoanele sigure pe sine, care au o poziție foarte relaxată. Dacă este o poziție ciudată, pasageră, spune că persoana traversează o perioadă dificilă în viața ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI