De ce nu credea Monica Pop că vine valul 4 în România. Reacția de ultimă oră a medicului

De ce nu credea Monica Pop că vine valul 4 în România. Reacția de ultimă oră a medicului
Dr. Monica Pop, Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Monica Pop a făcut declarații despre faptul că nu a crezut în valul patru al pandemiei de covid. Medicul a explicat de unde a dedus aceste lucruri.

Restricții în Capitală, după ce s-a trecut de rata de 6 la mia de locuitori

Autoritățile au luat de curând măsuri de restricții în București, unde rata de incidență a trecut de 6 la mia de locuitori. În weekend, persoanele nevaccinate nu mai au voie să iasă din casă după ora 20:00, iar dacă o fac trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere.

Medicul Monica Pop a declarat la Antena 3 că autoritățile nu s-au pregătit suficient pentru a înfrunta valul 4 al pandemiei.

Medicul Monica Pop acuză autoritățile că nu s-au pregătit deloc pentru valul 4

Medicul spune că guvernanții nu au făcut nimic pentru ca în valul 4 să nu există o explozie de cazuri de covid și o situație critică în care spitalele să nu mai aibă locuri libere.

„Eu nu am crezut că vine un val 4, pentru că am văzut că nu făcea nimeni niciun fel de pregătiri. Şi am zis că asta e ca să sperie populaţia. Nici nu mi-am putut imagina. Am zis că nu poate să ştie cineva că vine valul 4 şi să nu facă nimic.

Nimic înseamnă stoc de medicamente, stoc materiale sanitare, revigorarea spitalelor de campanie care nu au folosit nimănui şi sunt făcute pe banii oamenilor din ţara asta. Înseamnă dotarea lor cu personal, pentru că asta cu lipsa de personal nu e adevărat. În ce sens?

Puteau foarte bine să pună niște medici consacrați acolo, infecționiști, epidemiologi, 30 de rezidenți care să execute ceea ce spun ei. Rezidentul e medic, nu e student, deci puteau foarte bine să rezolve. Nu au făcut nimic. Vreau să știu cu ce s-au pregătit. Cu nimic! Spunea domnul Cîțu acum că cei care n-au pregătit valul 4, dar el nu a erijat în șeful campaniei pentru boala asta?” a declarat Monica Pop.

Medicul a spus că pandemia nu va trece niciodată dacă autoritățile nu testează masiv, aceasta fiind singura modalitate de a vedea dacă un om are sau nu virusul.

Monica Pop: „Orice vaccinat poate răspândi virusul”

De altfel, testele ar trebui să fie gratuite, iar pentru a susține afirmațiile, Monica Pop spune că și oamenii vaccinați pot lua virusul și să îl răspândească tuturor.

Ea a reiterat ideea conform căreia certificate verzi covid sunt doar o chestiune politică.

„Orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav și răspândește tuturor. Certificatul verde este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic.

Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de autorități.

Noi plătim asigurări de sănătate. Romanul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului”, a spus Monica Pop la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI