Monica Pop, reacție halucinantă despre introducerea certificatului de vaccinare în România. Ce a spus medicul

Monica Pop, reacție halucinantă despre introducerea certificatului de vaccinare în România. Ce a spus medicul
Semnalul de alarmă pe care l-a tras

Medicul Monica Pop a avut o reacție agresivă după ce s-a vorbit despre introducerea certificatului verde de vaccinare în România.

Ea spune că cel mai important instrument în oprirea pandemiei este testarea, cât despre decizia de introducere a certificatului verde de vaccinare, medicul spune că este „aberantă”.

Medicul Monica Pop, revoltată de introducerea certificatului verde de vaccinare în România

„Este o aberaţie. De ce unele ţări nu fac aşa şi unele ţări fac aşa? În primul rând, știe toată lumea că green pass-ul, acest certificat verde, este o problemă politică și nu medicală, categoric.Trebuie să separăm lucrurile.

Știți foarte bine că vaccinatul se poate infecta. Și atunci, ce rol are un vaccinat dacă el e infectat? Dacă e vaccinat, sigur, pentru el e foarte important că face o formă mai ușoară și nici nu mai avem ceva de discutat în sensul acesta, dar pentru cei din jur nu are nicio valoare.

Deci el trebuie să fie testat, fără doar și poate. Vreau să vă întreb un lucru, este retoric, sigur. Doamna de mai devreme spunea că statul trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor, sigur, dar și a medicilor. Și atunci, dacă obligi medicul să se vaccineze ca să nu infeceteze pacientul, obligă și pacientul să se vaccineze, ca să nu infecteze medicul.

Să știți că medicul ia ceva de la pacient și asta s-a întâmplat întotdeauna. Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul ar trebui ca fiecare om să se vaccineze dacă el consideră, dar trebuie testat.

Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice, artiști, etc.”, a explicat medicul Monica Pop.

Monica Pop: „Ce se întâmplă cu bolnavii de cancer care au contraindicație pentru vaccin?”

De altfel, ea spune că nimeni nu a pomenit despre contraindicațiile vaccinului, întrebând cum procedează ameni care au boli precum  cancer, hipertensiune sau lucruri care contraindică vaccinul.

„Medicii, profesorii, artiștii, sportivii, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări cu aceleași drepturi? Deci, drepturile să fie egale.  Pledez să se vaccineze cine dorește și nu obligatoriu.

Dacă sunt și unii care nu vor să facă test, asta e problema lor și să se descurce așa cum consideră. Eu știu că acum testele sunt mai serioase, mai sigure.

Seriose erau toate, dar au dat multe erori. Acum sunt teste care  nu mai dau erori. Consider că testarea este cel mai important lucru în a opri pandemia”, a spus Monica Pop.