Dr. Monica Pop, declarații noi despre vaccinați și certificatul verde: ”E o chestie politică, nu medicală”

Dr. Monica Pop, declarații noi despre vaccinați și certificatul verde: ”E o chestie politică, nu medicală”
Doctorul face declaratii despre vaccin si testare in masa

Medicul Monica Pop a vorbit despre situațiile pe care le pot aduce obligativitatea certificatului verde pentru accesul oamenilor în diferite spații.

Doctorul spune că este o chestiune politică, nu medicală, având în vedere că toți cei vaccinați se pot infecta cu covid-19 și pot transmite virusul.

„Toți vaccinatii se pot infecta și pot transmite. Nu va trece niciodată această pandemie dacă nu se însoțește vaccinarea de testare. Pentru că este singură modalitate de a vedea dacă un om este bolnav sau nu.”, este de părere Monica Pop.

 Certificatul verde, o chestiune politică

Medicul spune că certificatul verde este o măsură politică, iar singura soluție pentru stoparea pandemiei ar fi testarea celor care au contact cu un număr mare de persoane.

„Orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav și răspândește tuturor. Certificatul verde este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic.

Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de autorități. Noi plătim asigurări de sănătate. Romanul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului.”, a mai spus aceasta.

Medicul a mai vorbit despre faptul că certificatul verde este degeaba și că este mai degrabă o problemă politică.

Și persoanele vaccinate trebuie să fie testate, mai ales dacă intră în contact cu multe persoane, imunizate sau nu.

Vaccinul trebuie să fie o opțiune

Medicul a mai spus că vaccinul trebuie să fie în continuare o opțiune, fără a limita drepturile și libertățile celor care aleg să nu îl facă, ci să se pună accent pe testare.

„Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul ar trebui ca fiecare om să se vaccineze dacă el consideră, dar trebuie testat.

Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice, artiști, etc.”, a explicat medicul Monica Pop.