02 sept. 2022 | 09:33

De ce nu ar trebui să mai ții ketchupul în frigider. Greșeala pe care o fac toți românii

Diverse
De ce nu ar trebui să mai ții ketchupul în frigider. Greșeala pe care o fac toți românii
De ce nu trebuie sa tii ketchupul in frigider

Fie că îl preferi dulce sau picant, ketchup-ul este unul dintre cele mai cunoscute condimente din lume. Indiferent că-l folosești la cartofi prăjiți, hamburgeri sau friptură, acest sos esențial dă o aromă incredibilă mâncărurilor tale. Specialiștii îți spun dacă trebuie sau nu să-l ții la frigider.

De ce sticla de ketchup nu trebuie să stea neapărat la frigider

În anul 1876, Henry J. Heinz a brevetat ketchupul, după ce a adăugat roșii la un sos chinezesc antic numit ketsap. Și, cum primul frigider pentru locuințe a apărut pe piață mult mai târziu, la începutul secolului al XX-lea, este clar faptul că vestitul sos a fost conservat în alte condiții.

Când mâncăm acasă la altcineva, avem tendința de a compara obiceiurile gazdelor cu ale noastre. De exemplu, alimentele care sunt sau nu puse la frigider. Unul dintre cele mai discutate produse despre această practică este ketchup-ul, parțial pentru că pasionaților nu le place ca sosul să fie rece.

Pe de altă parte, alții preferă să aibă grijă, în detaliu, de siguranța alimentelor și, prin urmare, păstrează produse precum ketchupul în frigider. Cu toate acestea, în unele restaurante, sosul tronează pe mesele clienților timp de mai multe ore, fără ca produsul să fie alterat.

Ei bine, specialiștii sunt de părere că sticla de ketchup nu trebuie ținută neapărat la frigider, deoarece sosul conține anumiți conservanți care ajută la păstrarea gustului său unic.

Ketchupul are conservanți naturali

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Heinz, este recomandat să ții produsele la rece, după ce le-ai desigilat, pentru a le menține o calitate cât mai bună, menționând că acest lucru se aplică tuturor produselor lor, inclusiv muștarului, sosului de grătar și tuturor celorlalte sosuri.

Calitatea generală a alimentelor crește dacă le păstrezi la frigider, pentru că refrigerarea produselor încetinește procesul de degradare al acestora.

După cum explică Cynthia James, de la Cornell University Food Center, „la temperatura camerei, microbii cresc și se înmulțesc într-un ritm mai rapid; refrigerarea alimentelor îi încetinește creșterea.”

Ketchupul poate fi, de obicei, scos din frigider pentru o vreme mai îndelungată. De ce? Datorită faptului că aciditatea roșiilor din componență și nivelul ridicat de zahăr acționează sub formă de conservanți naturali.

Prin urmare, în localurile tale preferate, muștarul și ketchupul sunt mereu servite la temperatura camerei. Desigur, brandul încurajează consumatorii să refrigereze sticlele care sunt deja deschise pentru a „menține calitatea produsului”.

Citește și Ce se depozitează, de fapt, pe ușa frigiderului tău. Ai pus alimente greșit în el toată viața

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cine este Aura Şova, de fapt. A primit trofeul „Vocea României” de la Lara Fabian
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro