4 alimente care îți dau energie pe tot parcursul zilei. Înlocuiesc cu brio cafeaua

4 alimente care îți dau energie pe tot parcursul zilei. Înlocuiesc cu brio cafeaua
Ce alimente îți dau energie în locul cănii de cafea de dimineață?

Majoritatea oamenilor consumă cafea pentru gustul ei sau pentru faptul că reușește imediat să îi trezească la viață. Mulți dintre aceștia adoră să bea măcar o cană de cafea de dimineață, aceasta reprezentând chiar micul lor dejun. Specialiștii recomandă să nu exagerăm cu ea. Există alte alimente care îți dau o energie incredibilă pe tot parcursul zilei. Cu ce poți să înlocuiești băutura minune?

Alimente care îți dau energie: uită de cafea

Dacă ai un program încărcat și lung la locul de muncă, sigur apelezi des la cafea. Unii oameni adoră să înlocuiască prima masă cu o cană din această băutură, iar alții să o consume chiar mai mult decât ar fi potrivit. Află că ea oferă energie doar pe o perioadă limitată față de anumite alimente care să te energizeze pe tot parcursul zilei.

Alimentele conțin și mai multe vitamine și minerale care sunt folositoare organismului. Mâncarea este cu siguranță ,combustibilul’ nostru. Caloriile sunt unități de energie care ne ajută organismul toată ziua pentru a funcționa optim. Există o diferență și între alimente, iar unele dintre ele abundă în carbohidrați, micronutrienți și grăsimi sănătoase.

Sfeclă: rădăcinoasele roșii sunt o sursă extraordinară de energie. Ea conține antioxidanți importanți care măresc fluxul sanguin și oxigenează creierul.

Cartofi dulci: oamenii au început să îi descopere ușor. Deși au apărut în prim-plan mai greu la noi decât în alte țări, ei sunt adesea folosiți acum în locul celor simpli. Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de carbohidrați. Au un conținut ridicat de fibre care încetinesc digestia și energia este astfel eliberată lent și constant.

Ce mai trebuie să consumi?

Avocado: adaugă în meniul tău o porție de avocado. El conține acid pantotenic ce ajută celulele să transforme alimentele ingerate în energie. Fibrele din compoziția lui încetinesc creșterea și scăderea zahărului din sânge.

Verdețuri: cofeina și zahărul oferă energie în porții mici, dar legumele cu frunze verzi sunt cele mai potrivite pentru asta. Acestea sunt bogate în în fier, calciu, fibre, acid folic, magneziu și în vitaminele A, C, E și K. Fierul și vitaminele din spanac previn anemia. Cea din urmă este o cauză majoră a oboselii, mai ales la femei. Poți să le consumi în orice fel: în stare crudă, fierte sau trase la tigaie ori la cuptor.

  • Alte alimente care te pot ajuta

Pe lista alimentelor care oferă energie se află și:

Banane;
Ciocolată neagră;
Fasole;
Fulgi de ovăz;
Linte;
Fasole;
Orez integral;
Sardine și pește gras;
Caju;
Ouă.

Urmăriți Playtech.ro și pe