De ce nu ar trebui să dezgheți niciodată carnea în apă caldă. Este o mare greșeală

De ce nu ar trebui să dezgheți niciodată carnea în apă caldă. Este o mare greșeală
De ce nu trebuie să dezgheți carnea în apă caldă?

Multe gospodine vor să grăbească procesul atunci când au carne de dezghețat și aleg să o bage în apă caldă. Există alte modalități care să te ajute să o prepari în timp util pentru cei dragi. De ce nu trebuie să procedezi astfel niciodată? Specialiștii vin cu câteva motive pentru care nu e bine să lași carnea scoasă de la congelator într-o apă fierbinte. Cu siguranță multe doamne au făcut asta din lipsă de timp, dar nu este bine.

Truc pentru gospodine: nu trebuie să dezgheți carnea în apă caldă

Multe doamne au uitat că vor să pregătească prânzul cu carnea pe care o au în congelator. Unele au renunțat la masa pe care o aveau în minte, timp în care altele au încercat prin diverse metode să se folosească de produsul dorit. Cu siguranță un număr mare de gospodine au încercat metoda cu apă fiartă, dar nu este deloc corectă.

Cea mai sănătoasă soluție pentru decongelare este cea în frigider. De asemenea, acesta este și cea care necesită cel mai mult timp. Dacă ești pe grabă și cei dragi urmează să ajungă acasă, poți pune carnea într-un vas cu apă rece. În cazul în care ești chiar într-o criză de timp, alege setarea specială pentru dezghețare a cuptorului cu microunde.

Pentru cea din urmă trebuie să ții cont că este nevoie să gătești carnea imediat. Experții nu recomandă să depozitezi carnea la rece mai mult de două ori. Cel mai bine este să îți achiziționezi puțin mai multă și să o porționezi în pachete pentru ciorbă, tocănițe sau pentru grătar.

De ce nu e bine să faci asta?

În felul acesta îți ușurezi munca și te organizezi mult mai bine cu mesele pentru o săptămână sau doar pentru câteva zile. În cazul în care grăbești procesul și o bagi în apă fiartă sau caldă îi produci un șoc termic și reușești astfel să o gătești pe jumătate.

Metoda în cauză nu este bună pentru că distruge anumite bacterii care se află în mod normal pe carne, dar și pentru că nu va mai avea textura dorită dacă o pui ulterior pe grătar, în tigaie sau la cuptor.

Ea va rămâne moale și nu va putea prinde nicio crustă, iar în interior va fi tare și își va pierde propriul suc. În cazul în care nu mai ai timp să o dezgheți, specialiștii recomandă să schimbi rapid meniul și să te bucuri de alt aliment vedetă în farfurie.