Dan Negru îl regretă pe Nelu Ploieșteanu. Ce secret a dezvăluit despre el, abia după moartea sa

Dan Negru îl regretă pe Nelu Ploieșteanu. Ce secret a dezvăluit despre el, abia după moartea sa
Dan Negru îl regretă pe Nelu Ploieșteanu. Secretul dezvăluit despre acesta

Dan Negru îl deplânge pe Nelu Ploieșteanu. Celebrul lăutar a murit vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, unde era internat din 16 martie. Făcuse o formă gravă de COVID-19, iar în asociere cu celelalte boli de care suferea s-a scris tragedia. Prezentatorul TV a avut câteva cuvinte de spus la ”căpătâiul” acestuia.

Dan Negru, despre Nelu Ploieșteanu. Secretul care i-a legat

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață astăzi, 2 aprilie, pe un pat de Terapie Intensivă din Spitalul Floreasca, București. Artistul se afla de mai multe zile în strare gravă, infectat cu COVID-19. În vârstă de 70 de ani, acesta era intubat după ce plămânii îi fuseseră afectați în proporție de 70%. Maestrul s-a stins la aproximativ doi ani de la moartea băiatului său de 32 de ani, Mihăiță, diagnosticat cu tetrapareză spastică.

A lăsat în urmă șlagăre, dar și multe momente memorabile, desfășurate pe sticlă. Despre cele din urmă a amintit acum câteva ore și Dan Negru care și-l păstrează în memorie pe ”nea’ Nelu” ca un om săritor și bătăios.

Cum îi răspunea mastrul la telefon? 

„S-a dus Ploiesteanu. Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legata de Mihăiță. O spunea mereu…Mihaița, băiatul lui, a rămas paralizat la pat in copilărie și un medic i-a spus atunci: „Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l traga curentul şi o să moară”. Nea Nelu , tatăl, spunea îngrozit povestea.

Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță. Am făcut cu nea Nelu audiente de televziune istorice, d’alea uriașe, din golden-age-ul tv , imposibil de egalat vreodată. Las mai jos un astfel de moment de lăutarie gold. „Regele audientelor, zi-mi ora, ziua și vin!” așa-mi răspundea la telefon ❤️”, a povestit vedeta Antena 1 pe contul de Facebook.

”Îl cunoaștem cu numele de scenă, Nea Nelu, dar Dumitrache, Ion Dumitrache este numele lui Nea Nelu. Cred că numele acesta a fost trecut pe cruce atunci când o să fie. Ce pot să spun? Mă leagă o mulțime de amintiri, de revelioane, de show-uri de televiziune cu Nea Nelu.

Era un om parolist, de cuvânt, nu exista să întârzie. Cuvântul unui om îl găsești tot mai greu, oamenii nu mai au cuvinte la nivel înalt, oameni cu funcții. Nea Nelu poate să fie o lecție pentru mulți oameni cu funcții. Cred că popularitatea lui a venit de la Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache cu celebrele melodii cu Nea Nelu”, a spus Dan Negru pentru Antena Stars.

Ultima dorință a muzicianului

Înainte de a fi intubat, Nelu Ploieșteanu i-a transmis uneia dintre fiice că regretă că nu a putut merge la cimitir, la băiatul său, pentru a-i aprinde o lumânare, înainte de a intra în spital.

„Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira”, a dezvăluit pentru Impact un cadru medical din unitatea sanitară în care era internat artistul.