De ce mor oamenii în 2020: principalele cauze și câte dintre ele sunt mai periculoase decât coronavirus

De ce mor oamenii în 2020: principalele cauze și câte dintre ele sunt mai periculoase decât coronavirus

În timp ce coronavirus a băgat frica în populație la nivel global, un nou studiu atrage atenția asupra tuturor celorlalte cauze medicale care au generat un număr foarte mare de decese în 2020.

Pornind de la statisticile furnizate de Worldometer, cei de la Știrile ProTV au agregat într-un material toate afecțiunile și tipurile de boli care se află în spatele unui număr foarte mare de decese la ora actuală. Efortul din spatele acestei inițiative a avut ca scop calmarea parțială a populației când vine vorba de coronavirus.

Foarte mulți oameni sunt panicați vizavi de virusul Covid 19 și nu știu care este cea mai bună cale de a reacționa. La nivel global, numărul bolnavilor pare să crească în fiecare oră și nu ajută nici faptul că în România avem deja șase cazuri confirmate. Până acum, în fiecare colț al mapamondului, au murit 3221 de persoane din cauza Coronavirus. Cei mai mulți din ei au fost vârstnici cu alte afecțiuni cronice.

decese 2020 comparatie

Cauzele cele mai comune care s-au soldat cu decese sunt:

2.271.760 – decese cauzate de boli transmisibile;

1.437.203 – decese cauzate de cancer;

874.804 – decese cauzate de HIV;

874.798 – decese cauzate de fumat;

437.698 – decese cauzate de alcool;

236.224 – decese cauzate de accidente în trafic;

171.650 – decese cauzate de malarie;

86.012 – decese cauzate de răceală de sezon;

54.094 – decese în timpul nașterii;

3.221 – decese cauzate de coronavirus.

Este foarte important de reținut că aceste statistici fac referire în mod exclusiv la situația globală din 2020. Nu sunt agregate rezultate din anii trecuți.

Pe de altă parte, dacă vrei să te îngrijorezi, poți pleca de la faptul că țara noastră este pe ultimul în UE când vine vorba de decese provocate de cauze tratabile. Cu alte cuvinte, sistemul de sănătate de la noi duce la cea mai mică speranță de viață din întreaga Uniune Europeană. În teorie, a crescut din 2000 și până în prezent. În practică, este cu aproximativ șase ani mai mică decât media celorlalte țări din Europa. Aceste informații sub obținute din raportul Comisiei Europene pentru sănătate în UE, publicat joi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI