05 mart. 2020 | 07:13

De ce mor oamenii în 2020: principalele cauze și câte dintre ele sunt mai periculoase decât coronavirus

Știri generale
De ce mor oamenii în 2020: principalele cauze și câte dintre ele sunt mai periculoase decât coronavirus

În timp ce coronavirus a băgat frica în populație la nivel global, un nou studiu atrage atenția asupra tuturor celorlalte cauze medicale care au generat un număr foarte mare de decese în 2020.

Pornind de la statisticile furnizate de Worldometer, cei de la Știrile ProTV au agregat într-un material toate afecțiunile și tipurile de boli care se află în spatele unui număr foarte mare de decese la ora actuală. Efortul din spatele acestei inițiative a avut ca scop calmarea parțială a populației când vine vorba de coronavirus.

Foarte mulți oameni sunt panicați vizavi de virusul Covid 19 și nu știu care este cea mai bună cale de a reacționa. La nivel global, numărul bolnavilor pare să crească în fiecare oră și nu ajută nici faptul că în România avem deja șase cazuri confirmate. Până acum, în fiecare colț al mapamondului, au murit 3221 de persoane din cauza Coronavirus. Cei mai mulți din ei au fost vârstnici cu alte afecțiuni cronice.

decese 2020 comparatie

Cauzele cele mai comune care s-au soldat cu decese sunt:

2.271.760 – decese cauzate de boli transmisibile;

1.437.203 – decese cauzate de cancer;

874.804 – decese cauzate de HIV;

874.798 – decese cauzate de fumat;

437.698 – decese cauzate de alcool;

236.224 – decese cauzate de accidente în trafic;

171.650 – decese cauzate de malarie;

86.012 – decese cauzate de răceală de sezon;

54.094 – decese în timpul nașterii;

3.221 – decese cauzate de coronavirus.

Este foarte important de reținut că aceste statistici fac referire în mod exclusiv la situația globală din 2020. Nu sunt agregate rezultate din anii trecuți.

Pe de altă parte, dacă vrei să te îngrijorezi, poți pleca de la faptul că țara noastră este pe ultimul în UE când vine vorba de decese provocate de cauze tratabile. Cu alte cuvinte, sistemul de sănătate de la noi duce la cea mai mică speranță de viață din întreaga Uniune Europeană. În teorie, a crescut din 2000 și până în prezent. În practică, este cu aproximativ șase ani mai mică decât media celorlalte țări din Europa. Aceste informații sub obținute din raportul Comisiei Europene pentru sănătate în UE, publicat joi.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Rețeaua care l-a promovat pe Călin Georgescu și legăturile cu Rusia
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. Marele adevăr s-a aflat. Legătura secretă cu Vladimir Putin și Dmitri Medvedev
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro