01 feb. 2022 | 20:07

De ce logo-urile restaurantelor sunt roșii. Mesajul pe care îl primești de fiecare dată, fără să știi

News
De ce logo-urile restaurantelor sunt roșii. Mesajul pe care îl primești de fiecare dată, fără să știi
De ce logo-urile restaurantelor sunt roșii

De ce logo-urile restaurantelor sunt roșii. Iată mesajul pe care îl primești de fiecare dată, fără să știi. Culoarea este aleasă de majoritatea restaurantelor fast-food pentru logo-ul lor, dar acest lucru nu este deloc întâmplător. Iată care sunt motivele potrivit studiilor și care sunt concluziile cercetătorilor.

De ce logo-urile restaurantelor sunt roșii

Studiile arată faptul că roșul are puterea de a trezi apetitul culinar. Totodată, această culoare transmite și sentimentul de „urgență„. Cele două concluzii ale cercetătorilor fac ca culoarea roșie să fie alegerea ideală pentru logo-ul unui restaurant. Mai mult, culoarea este percepută pozitiv de către oameni. Potrivit unor sondaje, 85% din consumatori aleg un produs în defavoarea altuia, iar asta datorită culorii ambalajului sau al logo-ului ei.

Piaţa de fast-food din România

Un top 10 restaurante la nivel local, KFC şi McDonald’s sunt la vârful clasamentului, însă e important de văzut şi cum arată competitorii. Pe primul loc pe piaţa locală se află McDonald’s, care este lider de piaţă cu o cotă de 28.3%. KFC este pe locul 2, cu o cotă de 21.4%. Pe locul trei sunt „Alte branduri”, mai exact firme fast food care nu au renume la nivel naţional, însă care au strâns un respectabil 9.7%.

În topul realizat de Euromonitor, de pe locul patru se remarcă nume familiare precum Spartan, Mesopotamia. De altfel, Mesopotamia s-a extins mult în mall-uri și merge pe ideea unor shaorme mai sănătoase cu carne de curcan și vițel.

Dristor Kebab se află abia pe locul 8, cu 2.9%, iar Jerry’s Pizza pe locul 9, cu 2.6%. Pe locul 10 în acest top al fast-foodurilor se află Subway, care încheie un an de diversificare semnificativă a produselor, de la wrap-uri la salate, iar mai nou şi un fel de mini sandvişuri cu ciabatta şi imitaţii de pizza.

McDonald’s, cel mai mare lanț de restaurante din lume

De precizat este că estimările indică că restaurantele o să își revină complet din efectele cauzate de pandemie de abia în 2023. Până în anul 2025 cel mai mare potenţial de creştere îl au restaurantele cu specific asiatic, potrivit experţilor Euromonitor. De asemenea, și pizzeriile ar creşte cu 122% în următorii 5 ani.

Cel mai mare lanț de restaurante din lume este însă McDonald’s. În țara noastră, printre cele mai profitabile restaurante McDonald’s sunt cele din Unirii, Romana, Gara de Nord, McDrive-ul din Dristor, cel din Buzești.

Pe lângă brandul puternic, succesul McDonald’s în Romania este asigurat de o poziționare foarte bine aleasă, în zona marilor artere comerciale și rutiere, din Capitală și din restul țării.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro