Ce salarii sunt la McDonalds – part time vs full time. Plus: ce program au angajații

Ce salarii sunt la McDonalds – part time vs full time. Plus: ce program au angajații
Salariile și programul angajaților McDonalds.

Primul restaurant deschis în România de către lanțul american de fast-food McDonalds a fost în iunie 1995, la București. În prezent, rețeaua este extinsă în 25 de orașe și are aproximativ 80 de restaurante în toată țara. Dintre aceste restaurante, unele funcționează non-stop și unele au drive-in. Ce salarii și ce program au angajații part time și full time la McDonalds, este una dintre întrebările pe care și-o pun mulți.

Salariile și programul angajaților de la McDonalds. Part time și full time

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din lume este McDonalds. Acest lanț de restaurante are aproximativ 5000 de angajați.

„Sunt circa 5.000 de angajați, avem variații de la o zi la alta. (…) Anul trecut am avut 5.000 de angajări și aproximativ 5.000 de plecări. Turnover-ul de angajați este foarte mare în rândul lucrătorilor comerciali din restaurante, din zona operațională. (…) La noi turnoverul de personal ajunge la 70-80%, la nivel de lucrători”, a declarat pentru site-ul wall-street.ro Irina Ignătescu, director de resurse umane în cadrul McDonalds.

McDonalds în România

Operațiunile McDonalds în România, au fost preluate în anul 2015, de către compania malteză Premer Capital. Aceasta mai coordonează și alte rețele din:

 • Estonia
 • Grecia
 • Letonia
 • Lituania
 • Malta

Aflat în expansiune de la an la an se află lanțul de cafenele McCafe, dezvoltat tot de către companie.

Joburile oferite de McDonalds

Locurile de muncă oferite de McDonalds în București, dar și în restul orașelor sunt și cu program full time, dar și part time. Cele part-time sunt destinate tinerilor și studenților care vor să își câștige primii lor bani.

Programul part time, ales de către cei mai mulți dintre studenți este și el, la rândul lui, de două feluri:

 • program de patru ore de muncă pe zi, pentru care aceștia pot încasa aproximativ 1300 de lei net, lunar.
 • program de șase ore de muncă pe zi, salariul acestora crescând până la aproximativ la 2000 de lei net, lunar.

Salarii la McDonalds

Programul unui lucrător comercial încadrat cu normă întreagă de opt ore de muncă pe zi se ridică la aproximativ 2500 lei net, lunar.

Salariul crește exponențial în cazul angajaților care au experiență și care au posibilitatea de a ajunge manager trainee. Salariul pentru un astfel de post pornește de la suma de 2800 lei net, lunar. Acesta poate ajunge și la suma de 3000-3500 de lei lunar, cu tot cu bonuri de masă sau dacă lucrează în week-end sau dacă face ore suplimentare sau de noapte, după cum afirma pentru site-ul Wall-Street, în urmă cu ceva vreme Irina Ignătescu, director de resurse umane în cadrul McDonalds.

”Un manager trainee poate ajunge la 3.000 lei sau 3.500 de lei cu tot cu bonuri de masă, într-o lună bună, în care a lucrat program complet. Iar asta înseamnă ore suplimentare, ore de weekend sau ore de noapte. Lucrăm în regim de 24 de ore și oricând poți veni să lucrezi, să îți crești veniturile.” după cum declara Irina Ignătescu.

Alte posturi în restaurantele McDonalds

Salariile de bază din restaurantele McDonalds pentru alte posturi, sunt după cum urmează:

 • Guest Experience Leader – 2550 lei net
 • Barista – 2050 lei net
 • Hostess – 2350 lei net
 • Crew – 2050 lei net.

În funcție de rezultate, compania oferă bonusuri și majorări angajaților, cât și traininguri pentru perfecționare.

Angajată McDonalds.
McDonalds România. Program și salarii angajați part time și full time.