De ce l-a comparat CTP pe Ludovic Orban cu Ceaușescu. Jurnalistul s-a enervat în ultimul hal

Cristian Tudor Popescu sare la gâtul șefului de Guvern. Gazetarul a comentat discursul lui Ludovic Orban de dumincă seară, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pe care a condus-o. CTP susține că liberalul a făcut o serie de „gesturi bizare“: „a încheiat cu o erecție a degetului gros“.

CTP comentează „gesturile bizare“ ale lui Orban

Jurnalistul susține că a sesizat la premierul Ludovic Orban câteva gesturi ciudate făcute din ușa Ministerului de Interne. Enervat la culme de remarca prim-ministrului potrivit căreia jurnaliștii îi adresează întrebări „deranjante“, gazetarul a izbucnit: „Cum adică deranjante? Păi, jurnaliștii trebuie să-i pună întrebări aranjante?“.

„Domnul Orban și-a început astăzi, să spunem «alocuțiunea», nu în momentul în care s-a așezat în fața jurnaliștilor, ci atunci când a intrat în sediul Ministerului de Interne. Atunci s-a întors în prag, domnul Orban, către noi (jurnaliștii prezenți – n.r.), a început să facă cu mânuța, aidoma lui Ceaușescu, după aceea a mai făcut niște gesturi bizare, cu palma deschisă, ca și cum ar fi unduit, sau făcea o reverență de secol XVIII către noi, bănuiesc, și a încheiat cu o erecție a degetului gros, în sus, către noi, adicdeă «succes», «victorie», «am câștigat»… Astea sunt mesajele pe care le-a transmis premierul României, gestual, din ușa Ministerului de Interne.

După care a început vorbirea. Domnul Orban refuză pur și simplu să recunoască această gravă greșeală pe care o reprezintă cele 3 zile de relaxare totală. Orice justificări ale domniei sale sunt anulate de propria-i declarație – una de o mare inteligență și oportunitate – și anume că în aceste zile se vor da mustrări. Nu se dau amenzi“, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Cea mai antipatică ieșire a premierului“

În completarea discursului său, gazetarul s-a legat și de alte aspecte precum: obiecția liberalului la adresa jurnaliștilor și atitudinea sa față de aceștia, dar și despre gravitatea celor „3 zile de relaxare totală“ care le-au permis oamenilor să mai uite de reguli.

„Ce putea să rezulte după așa ceva, după o asemenea declarație? Și apoi cum poți să o justifici logic, spunând că oamenii trebuie să se obișnuiască cu regulile? Păi, oamenii au avut timp să se obișnuiască cu mare parte dintre aceste reguli în starea de urgență, pentru că ele nu s-au desființat acum, iar cu cele noi – să spunem -, ar fi trebuit să se obișnuiască cu cel puțin vreo 10 zile înaine, o săptămână… Nu chiar atunci când se dă drumul, în aceste zile.

A fost probabil cea mai antipatică ieșire a premierului Orban din această perioadă, a pandemiei, pentru că le spune jurnaliștilor de acolo: «Îmi puneți întrebări deranjante!». Cum adică deranjante? Păi, jurnaliștii trebuie să-i pună întrebări aranjante? De aia sunt acolo, să-i pună întrebări deranjante. Cum poate să vină cu o asemenea obiecție, privind așa… râzând în gingie la jurnaliști“, și-a încheiat mesajul CTP.