Cristian Tudor Popescu se simte umilit din cauza lui Ludovic Orban. Declarații fără precedent

Cristian Tudor Popescu se simte umilit din cauza lui Ludovic Orban. Declarații fără precedent
Cristian Tudor Popescu se simte umilit din cauza lui Ludovic Orban

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri acțiunile Guvernului Orban din apropierea așa-zisei ”perioade de grație”, cea care anunța trei zile de sincopă, neexistând declarații în acest sens. Înainte de 15 mai, zi în care România a intrat în stare de alertă, au existat dezbateri-maraton care s-au prelungit până târziu în noapte, în urma cărora am aflat ce va însemna pentru fiecare dintre noi perioada următoarea. Tot înainte de verdictul autorităților, gazetarul a spus că se simte „umilit și desconsiderat”, acuzând că ”toate sunt în aer”

Cristian Tudor Popescu se simte umilit din cauza lui Ludovic orban

Cristian Tudor Popescu a comentat faptul că românii nu au știut ce vor face începând cu 15 mai, nici cu o oră înainte de expirarea stării de urgență.

„Bănuiesc că foarte mulți dintre români se simt așa cum mă simt și eu în clipa de față. Mă simt umilit și desconsiderat, pentru că nu poate fi normal ca să stăm la 11:00 – când la 12:00 se închide starea de urgență – cu urechile ciulite o țară întreagă ca să aflăm ce ni se va întâmpla peste o oră. Este o situație grotescă și umilitoare pentru cetățeni, mai ales că președintele țării, domnul Iohannis, a anunțat fără să îl oblige nimeni, cu aproape o lună în urmă, că pe această dată – 14-15 mai – încetează starea de urgență.

Declarații de presă, în urma ședinței CNSU, susținute de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declarații de presă, în urma ședinței CNSU, susținute de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 14 mai 2020

Deci Guvernul a avut tot timpul de atunci pentru a pune la punct acest proiect și a nu avea această tarantelă între CCR, Parlament și Guvern, care ar fi o iluzie pentru jurnaliști să-și închipuie că oamenii sunt interesați acum de toate aceste cârciocării juridice și avocățești”, a declarat CTP, la Digi 24.

CTP, despre masca obligatorie

Raef Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, joi seară, că începând cu 15 mai masca de protecție va fi obligatorie în spațiile închise. Ludovic Orban: Măștile, obligatorii de la 15 mai. Vor exista sancțiuni pentru cei care nu le poartă.

Premierul a menționat că pe piață vor fi suficiente măști, la prețuri rezonabile, iar persoanele vulnerabile le vor primi gratuit. De asemenea, și elevii care vor merge la școală pentru pregătirea pentru BAC și Evaluarea Națională vor primi măști gratuit de la respectiva instituție de învățământ.

„Toate astea sunt în aer, total”

În schimb, CTP este de părere că ”toate sunt în aer”, mai ales în această privință: „Nu știe nimeni ce se va întâmpla. Auzim numai texte”.

„Masca nu a avut putere de lege până acum. O purtai sau nu o purtai, după cum doreai. Acum, masca este obligatorie prin lege. Știe cineva, dacă mâine dimineață trebuie să ieșim, ce facem în acest caz? Găsim la farmacie măști? Găsim la farmacie măști cu 10 bani bucata și nu cu 10 lei bucata?

La autobuz, cineva vine, se urcă și n-are mască. Să zicem că-i face observație șoferul… Să presupunem că-i face. ‘N-aveți mască!’. ‘Păi, n-am găsit!’. Sau, ‘N-am bani să-mi iau, că-s prea scumpe’. Atunci ar trebui să existe la șofer, în fiecare mijloc de transport în comun, să existe un pachet, un stoc de măști din care să i se dea respectivului o mască ca să se urce în autobuz cu ceilalți călători.  Toate astea sunt în aer, total. Nu știe nimeni de fapt, practic ce se va întâmpla. Auzim numai aceste texte de lege și de scandal”, a completat gazetarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI