Toată lumea știe câte ceva despre cafea, o băutură populară consumată în întreaga lume. De obicei, oamenii aruncă zațul rămas după ce este preparată, dar dacă te întrebi de ce gospodinele presară zaț de cafea în bucătărie, ai să afli că motivul te va surprinde total, și după o să faci și tu la fel.
Zațul de cafea are multe întrebuințări practice în casă și în grădină și vă poate ajuta chiar să vă îmbunătățiți rutina de înfrumusețare.
Dacă nu faceți multă cafea acasă, majoritatea cafenelelor au o destul de zaț de cafea pe care sunt dispuse să îl dea. sau, cel mai bine ar fi să nu mai arunci zațul de cafea și să-l folosești în bucătărie.
Dar, în afară de tratamentele de înfrumusețare și folosirea sa în loc de îngrășământ, zațul de cafea are și alte întrebuințări, mai ales în gospodărie.
Un prim motiv pentru care gospodinele presară zaț de cafea, este că anumiți compuși care se găsesc în cafea, cum ar fi cafeina și diterpenele, pot fi foarte toxici pentru insecte.
Din acest motiv, puteți folosi zațul de cafea pentru a respinge insectele, fiind eficient în descurajarea țânțarilor, a muștelor de fructe și a gândacilor de bucătărie, și pot ajuta la îndepărtarea și a altor dăunători.
Dacă nu știi ce poți face cu zațul de cafea, îți spunem noi că il poți folosi ca repelent pentru insecte și dăunători. Este suficient să așezi boluri cu zaț de cafea sau să îl presari în jurul zonelor unde știi că ai astfel de probleme.
Zațul de cafea conține azot, care ajută la eliminarea unui gaz sulfat urât mirositor din aer atunci când este combinat cu carbonul. Cu alte cuvinte, zațul de cafea poate ajuta la absorbția și eliminarea mirosurilor.
Puteți pune un bol cu zațul de cafea în frigider sau în congelator pentru a neutraliza mirosurile de la alimentele stricate sau parfumate. De asemenea, puteți umple șosete sau ciorapi vechi sau colanți cu zaț de cafea și le puteți lega pentru a face odorizanți de aer portabili.
Puteți chiar să păstrați zațul de cafea lângă chiuvetă și să îl folosiți pentru a vă freca mâinile după ce tăiați usturoi sau ceapă. Zațul va ajuta la îndepărtarea mirosului de pe mâini.
Zațul de cafea este abraziv și poate ajuta la îndepărtarea acumulărilor de pe suprafețele greu de curățat. Pot chiar să ajute la igienizare datorită proprietăților lor antibacteriene și antivirale.
Dacă îți place să eviți curățarea cu substanțe chimice, zațul de cafea folosit ar putea merita o încercare. Pentru a freca chiuveta, pentru a lustrui vasele de gătit, sau pentru a curăța grătarul, pune zaț de cafea și ai să vezi diferența.
Ai grijă doar să nu le folosești pe orice fel de material poros, deoarece pot provoca pete maronii.
Acum că ai aflat de ce gospodinele presară zaț de cafea în bucătărie, tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă și să scapi de problemele din bucătărie.