De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu? Motivul este atât de simplu, te va convinge imediat

De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu? Motivul este atât de simplu, te va convinge imediat
De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

Oamenii care sunt atenți în detaliu la lucrurile din jurul lor au diverse întrebări care pentru unii nu sunt deloc interesante. Viața de zi cu zi e plină de astfel de curiozități pentru care se găsește răspuns mai greu. Cu toții am observat cum frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu. Care este răspunsul pentru asta și de ce experții l-au proiectat în modul acesta? Nici nu te-ai fi gândit.

De ce frigiderul are lumină interioară: congelatorul nu dispune de ea

Există oameni care sunt curioși în privința multor aspecte ale vieții care pentru unii nu contează deloc. Mulți dintre oameni trec rapid cu vederea astfel de detalii pentru că nu li se pare atât de interesant modul în care funcționează unele lucruri, ci doar că se pot folosi practic de ele.

Ed Dougherty este un specialist în domeniu și vine cu o explicație pentru lumina interioară de care dispune frigiderul, dar nu și congelator. Tehnicianul, susține că totul se rezumă la costuri, beneficii și caracteristici.

Producătorii vor să economisească fiecare bănuț în timpul procesului de fabricație. Mai mult decât atât, studiile arată că un congelator nu este deschis la fel de des precum frigiderul. De asemenea, există momente multe în care acesta este luat la puricat chiar noaptea târziu, lucru care nu se întâmplă și în cazul combinei tale frigorifice.

,,Acest lucru ar reduce și utilitatea luminii”

,,La congelatoarele cu dezghețare neautomată, în special la modelele mai vechi, există problema acumulării de cristale de gheață din umiditatea aerului introdus la deschiderea congelatorului.

Acest lucru nu numai că reduce eficiența congelatorului în sine, dar ar reduce și utilitatea luminii sau chiar ar ascunde-o cu totul”, explică Ed Dougherty.

Alt motiv

O altă explicație posibilă ar fi că de multe ori congelatoarele sunt pline, așa că o lumină nu ar fi de ajutor pentru că nu va lumina către multe dintre produsele de acolo.

Chiar rafturile multor aparate nu permit acest lucru, fiind lipite unele de celelalte, astfel ar fi fost în atenția luminii doar primul raft. Desigur că dacă totuși ai nevoie de ceva din congelator, poți să te ajuți la orice oră din zi sau din noapte de lanterna telefonului sau să aprinzi direct becul din bucătărie.

Nu mulți oameni s-au plâns de-a lungul timpului de lipsa acestui detaliu, așa că producătorii de frigidere nu au luat în considerare varianta unei schimbări în această direcție. De mare ajutor este doar lumina din interiorul frigiderului.