De ce este bine să ștergi cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Secretul bucătarilor din marile restaurante

De ce este bine să ștergi cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Secretul bucătarilor din marile restaurante

Nu există preparat mai simplu decât cartofii prăjiți, însă există anumite secrete care îi fac să fie și mai gustoși. Preparatele cu cartofi sunt întotdeauna o opțiune sățioasă. Marii bucătari recomandă ca înainte să prăjim cartofii, să îi ștergem cu un prosop de hârtie. Care este motivul?

Motivul pentru care este bine să usuci cartofii cu un prosop de hârtie

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, pentru că sunt extrem de delicioși și se prepară și rapid. Cu toate că nu sunt cea mai sănătoasă alegere, specialiștii vin cu unele sfaturi pentru prepararea acestora. Trebuie să alegem soiuri de cartofi cu conținut mic de amidon dacă dorești să nu se lipească și să nu se sfărâme în timpul prăjirii. Apoi, pentru a îndepărta amidonul în exces, cartofii trebuie spălați cu apă rece, înainte ca aceștia să fie prăjiți.

Un alt sfat pentru ca feliile de cartofi să iasă crocante, este musai să le uscați cu prosoape de hârtie. Oricât de bine ar fi aceștia scurși, trebuie să îi și ștergi, întrucât apa va împiedica formarea acelei cruste crocante.

După care puneți cartofii în tigaia cu ulei bine înfierbântat. Nu îi întoarceți foarte des pentru că se vor sfărâma.

De asemenea, pentru ca feliile de cartofi să nu se lipească între ele, asezonați cartofii cu sare la sfârșitul preparării. Sarea face ca cartofii să elibereze lichid și obțineți cartofi înăbușiți în loc de prăjiți.

Cum prăjim corect cartofii

Cartofii se pot prăji folosind o friteuză electrică. Se pun feliile la foc mic, se scoate coșul din friteuză lăsând uleiul să se scurgă și, în timp ce setezi termostatul la maximum, scufunzi cartofii din nou imediat ce uleiul ajunge la un temperatura de 190º, astfel cartofii tăi vor fi rumeni și gustoși.

Care este secretul celor mai buni cartofi pai? Specialiștii recomandă să prăjim cartofii în două tigăi. În prima tigaie vom prăji cartofii timp de 7-8 minute la 140 de grade, iar apoi îi vom muta în a doua tigaie, unde-i vom face crocanți, prăjindu-i încă 5 minute la o temperatură de 190 de grade.