21 mai 2022 | 12:38

De ce este bine să ștergi cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Secretul bucătarilor din marile restaurante

Diverse
De ce este bine să ștergi cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Secretul bucătarilor din marile restaurante

Nu există preparat mai simplu decât cartofii prăjiți, însă există anumite secrete care îi fac să fie și mai gustoși. Preparatele cu cartofi sunt întotdeauna o opțiune sățioasă. Marii bucătari recomandă ca înainte să prăjim cartofii, să îi ștergem cu un prosop de hârtie. Care este motivul?

Motivul pentru care este bine să usuci cartofii cu un prosop de hârtie

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, pentru că sunt extrem de delicioși și se prepară și rapid. Cu toate că nu sunt cea mai sănătoasă alegere, specialiștii vin cu unele sfaturi pentru prepararea acestora. Trebuie să alegem soiuri de cartofi cu conținut mic de amidon dacă dorești să nu se lipească și să nu se sfărâme în timpul prăjirii. Apoi, pentru a îndepărta amidonul în exces, cartofii trebuie spălați cu apă rece, înainte ca aceștia să fie prăjiți.

Un alt sfat pentru ca feliile de cartofi să iasă crocante, este musai să le uscați cu prosoape de hârtie. Oricât de bine ar fi aceștia scurși, trebuie să îi și ștergi, întrucât apa va împiedica formarea acelei cruste crocante.

După care puneți cartofii în tigaia cu ulei bine înfierbântat. Nu îi întoarceți foarte des pentru că se vor sfărâma.

De asemenea, pentru ca feliile de cartofi să nu se lipească între ele, asezonați cartofii cu sare la sfârșitul preparării. Sarea face ca cartofii să elibereze lichid și obțineți cartofi înăbușiți în loc de prăjiți.

Cum prăjim corect cartofii

Cartofii se pot prăji folosind o friteuză electrică. Se pun feliile la foc mic, se scoate coșul din friteuză lăsând uleiul să se scurgă și, în timp ce setezi termostatul la maximum, scufunzi cartofii din nou imediat ce uleiul ajunge la un temperatura de 190º, astfel cartofii tăi vor fi rumeni și gustoși.

Care este secretul celor mai buni cartofi pai? Specialiștii recomandă să prăjim cartofii în două tigăi. În prima tigaie vom prăji cartofii timp de 7-8 minute la 140 de grade, iar apoi îi vom muta în a doua tigaie, unde-i vom face crocanți, prăjindu-i încă 5 minute la o temperatură de 190 de grade.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Încălțămintea din piele are un secret. Metodă simplă pentru curățare
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Rusia, anunț ISTORIC despre pace în Ucraina. Mesaj pentru Trump: Nu se va întâmpla niciodată
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro