Cum faci cei mai gustoși cartofi prăjiți dulci. Nu o să mai vrei să renunți la această rețetă

Cum faci cei mai gustoși cartofi prăjiți dulci. Nu o să mai vrei să renunți la această rețetă

Ai cumpărat mai mulți cartofi dulci însă ai rămas dezamăgită după o primă experiență culinară? Dacă nu sunt preparați cum trebuie, cartofii dulci pot avea un gust mai puțin satisfăcător. Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să înveți să-i gătești. Secretul cartofilor dulci „prăjiți“ este atât de simplu, dar cu rezultate atât de bune, încât nu te vei întoarce prea curând la rețeta normală. Mai multe detalii, în continuare.

Cum faci cei mai gustoși cartofi prăjiți dulci

Rețeta de cartofi dulci prăjiți este extrem de ușoară, astfel că poate fi preparată cu ușurință atunci când îți este foame, dar ești pe grabă. În plus, necesită câteva ingrediente banale, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. În caz contrar, le găsești fără nicio problemă la alimentara din colț.

Mai mult, rezultatul absolut delicios nu pune în mare pericol silueta.

INGREDIENTE:

Citește și: Secretul pulpelor la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele „magice“ care îi dau o savoare specială

Nu o să mai vrei să renunți la această rețetă

Secretul în prepararea celor mai buni cartofi dulci prăjiți consta în condimentarea acestora, precum și în acoperirea lor uiformă cu ulei de măsline. Modul de preparare este și el foarte simplu, după cum vei vedea.

În primul rând, se spală bine cartofii, se curăță de coajă și se taie în bastonașe groase, cam de aceeași dimensiune, pentru a avea, pe cât posibil, același timp de coacere. Procedând astfel, vei reduce semnificativ riscul ca unele batonașe să fie uscate, iar altele crude în interior.

Ulterior, cartofii se pun într-un bol încăpător și se adaugă peste ei uleiul de măsline, sarea, piperul și rozmarinul. Se amestecă totul bine, astfel încât nicio bucată să nu rămână necondimentată.

Ultimul pas este coacerea cartofilor, fără baie de ulei. Se acoperă cu o foaie de copt tava de la cuptor, se așează cartofii dulci astfel încât să nu se suprapună, după care se dau la gătit pentru aproximativ 35 de minute, la 200 de grade Celsius. Atenție, este important să preîncălzești cuptorul.

Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI