De ce este bine să porți sare în buzunar. Te va ajuta enorm

De ce este bine să porți sare în buzunar. Te va ajuta enorm
De ce este bine să porți sare în buzunar.

De ce este bine să porți sare în buzunar. Asta te va ajuta enorm, mai ales că orice persoană poate experimenta astfel de senzații. De aceea, ia mereu la tine un pachețel de sare pentru a scăpa de o problemă cu care se poate confrunta oricine, la un moment dat.

De ce este bine să porți sare în buzunar

Orice persoană poate să experimenteze la un moment dat senzația de tensiune scăzută. În afară de cei care se nasc cu o tensiune mică sau care o moștenesc, toți ceilalți oameni pot avea momente în care tensiunea scade brusc.

Acest lucru este unul normal și i se poate întâmpla oricui, chiar și celor într-o stare bună de sănătate. Senzația de scădere de tensiune se poate întâmpla atunci când ne ridicăm brusc dintr-o poziție orizontală sau de pe scaun.

Dacă și tu ai avut o astfel de senzație, acest aspect nu trebuie să te îngrijoreze. Cu toate acestea trebuie să recunoști simptomele unei tensiuni scăzute. Acestea sunt: amețeli, tulburări de echilibru, transpirații excesive, senzație de leșin, scăderea cantității de urină, dureri în dreptul inimii.

Scăderile bruște de temperatură pot să ducă la oscilații ale tensiunii arteriale, fapt care se poate datora unei proaste irigări cu sânge a anumitor organe interne, cum ar fi creierul, rinichii și inima.

De aceea, ar trebui să afli un mic secret ce te poate scoate din încurcătură. Apa cu sare poate să redreseze rapid tensiunea arterială scăzută, însă trebuie avută grijă mare întrucât excesul de sodiu este dăunător pentru sănătate.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de sare într-un pahar cu apă și să bei soluția salină. Dacă știi deci că ești hipotensiv sau chiar dacă nu știi asta, ar trebui să iei mereu la tine un pachețel de sare ca să corectezi tensiunea arterială rapid, în timpul căderilor bruște.

Sarea, rol magic în bucătărie

Sarea este unul dintre ingredientele principale din bucătărie, iar de când calitatea ei de a conserva și îmbunătăți gustul alimentelor a fost descoperită, ea a căpătat nu doar un adevărat rol magic în bucătărie, ci și în ritualurile privind sănătatea, dragostea și pentru alungarea dușmanilor. Încă din cele mai vechi timpuri sarea și pâinea deopotrivă erau considerate ofrande, simboluri pentru noroc, bunăstare, putere și sănătate.

Despre sare se leagă și multe superstiții străvechi. Spre exemplu, dacă cineva împrumuta sare, era musai să o dea înapoi, altfel acea persoană atrăgea numai necazuri asupra casei sale.