05 ian. 2023 | 12:57

De ce este bine să cumperi bilete de avion în ianuarie. Secretul companiilor aeriene

Știri generale
De ce este bine să cumperi bilete de avion în ianuarie. Secretul companiilor aeriene
De ce este bine să cumperi bilete de avion în ianuarie

Biletele de avion au un preț destul de ridicat, mai ales dacă sunt cumpărate în ultimul moment. De regulă, companiile aeriene fac prețurile în funcție de proprii algoritmi interni, precum destinația finală sau sezon. Specialiștii ne sfătuiesc, însă, să avem grijă când achiziționăm biletele, pentru a nu le cumpăra la preț ridicat. Iată de ce este bine să cumperi bilete de avion în ianuarie!

Cum se calculează prețul unui bilet de avion

Biletele de avion pot fi destul de scumpe, însă aceasta nu este o regulă generală, mai ales dacă știi când să le cumperi. Află în materialul care urmează câteva ponturi care te vor face să economisești câteva sute de lei atunci când achiziționezi bilete pentru o vacanță în străinătate. Majoritatea persoanelor trebuie să știe de ce este bine să cumperi bilete de avion în luna ianuarie.

Acum vă puteți planifica călătoriile din timp, mai ales dacă puteți obține un bilet de avion la preț excelent.

Dacă nu știați cum se calculează prețul unui bilet de avion, aflați că fiecare companie aeriană are propriul calcul în ceea ce privește prețul biletelor pe liniile aeriene pe care le operează. Majoritatea companiilor țin cont de următoarele criterii:

  • Prețul de bază
  • Taxa pentru combustibil
  • Taxele de aeroport.
  • Locul din avion
  • Bagajul.

De obicei, operatorii aerieni măresc prețurile în vacanțele de Crăciun, de Paște sau în cele școlare, datorită cererii foarte mari. În acele perioade, prețurile biletelor nu scad deloc sau dacă scad, reducerile nu sunt foarte mari. În plus, compania aeriană va percepe un preț mai ridicat, pentru a zbura cu cât mai puține locuri goale.

Deși prețurile biletelor pe anumite curse aeriene sunt extrem de scumpe, experții vin și cu vești bune. Luna ianuarie este ce mai bună lună în care puteți cumpăra bilete de avion la prețuri mici, mai ales dacă inspectați site-urile marilor companii aeriene, în speciale cele low-cost.

Citește și: Blue Air a fost preluat de către Stat. Compania a rămas cu 25% acțiuni

Cu toate acestea, prețul unei călătorii cu avionul nu este fix, ci poate diferi chiar dacă este operat de aceeași companie de transport. De exemplu, ziua săptămânii poate influența mult prețul biletului.

Cu cât poți cumpăra un bilet de avion dus-întors în luna ianuarie

Mai mult de atât, o călătorie programată peste două săptămâni poate costa mai mult decât una programată peste două zile. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că biletele sunt reduse pentru ca clienții să fie motivați în a ocupa ultimele locuri ale zborului respectiv, în caz că cererea nu este atât de mare.

Citește și: Câți bani a plătit o familie cu un copil pentru o vacanță în Laponia. Suma este imensă

Citește și: Ce beneficii nu vor mai primi angajații Wizz Air. Vestea care i-a luat pe nepregătite EXCLUSIV

De ce este bine să cumperi bilete de avion în ianuarie

Luna ianuarie este cea mai bună pentru achiziționarea biletelor de avion, la prețuri cu până la 60% mai mici.
De exemplu, dacă vreți să plecați în Italia, Austria, Spania sau Franța, în ianuarie sau februarie 2023, veți cumpăra un bilet avion dus-întors pornind de la 15 euro/persoană.

Dacă alegi să le cumpărați în prima lună a anului, este bine să știți și care este cea mai ieftină zi din ianuarie în care vă puteți achiziționa biletul. Astfel, nu cumpărați biletele în weekend, pentru că s-ar putea să le luați la extra preț.

Cea mai bună zi a săptămânii de cumpărat bilete de avion

Nici ziua de luni nu este una bună pentru a cumpăra bilete de avion. Explicația? Majoritatea oamenilor de afaceri aleg să călătorească lunea, drept urmare, și prețurile biletelor sunt mai piperate, pentru că ei își permit să plătească bani mulți pe bilete.

De aceea, zilele de marți, miercuri și sâmbătă sunt cele mai bune zile în care puteți să vă achiziționați biletul de avion.Cât despre cea mai ieftină oră, aceasta ar fi 15:00. Astfel, puteți să cauți bilete la această oră pentru a găsi oferte imbatabile la prețurile biletelor.

Rapoartele au arătat că un prețul unui bilet de avion este mult mai scăzut dacă este luat cu 57 de zile înainte de efectuarea cursei. De obicei, prețurile încep să scadă cu 180 de zile înainte de zbor, iar cu 56 de zile înaintea acesteia încep să crească. Cu cât vă apropiați mai mult de ziua zborului, cu atât veți plăti mai mult.

Bine de știut este și faptul că zborurile directe sunt mult mai scumpe decât cele cu mai multe escale sau opriri. Astfel, dacă vreți să economisiți ceva bănuți, gândiți-vă înainte dacă vreți să petreceți câteva ore bune prin aeroporturi.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Delia Budeanu a murit cu un mare regret. Dorința pe care nu și-a împlinit-o: „N-a vrut”
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Culisele morții lui Nicu Ceaușescu. Tratamentul bizar, fără succes
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Dispar banii cash? Anunț major pentru cei care preferă plata în numerar. Se întâmplă chiar acum
Capital.ro
A murit Delia Budeanu. Unde va fi înmormântată și unde i se poate aduce un ultim omagiu. Imagini rare cu una dintre cele mai frumoase crainice TVR
Avantaje
Pensii 2025. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care NU vor primi bani în plus
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce studii are Nicolai Tand de la Asia Express sezonul 7. Motivul pentru care s-a lăsat de școală la o vârstă fragedă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro