Ce beneficii nu vor mai primi angajații Wizz Air. Vestea care i-a luat pe nepregătite EXCLUSIV

Ce beneficii nu vor mai primi angajații Wizz Air. Vestea care i-a luat pe nepregătite EXCLUSIV
Ce beneficii nu vor mai primi angajații WizzAir. Vestea care i-a luat pe nepregătite. Ce s-a decis, în plină criză economică.

Ce beneficii nu vor mai primi angajații Wizz Air. Conducerea celei mai mari companii aeriene care operează, în prezent, în România anunță anularea parțială a unor beneficii în cazul însoțitorilor de zbor, au declarat surse pentru Playtech.ro. Vestea i-a luat pe nepregătite pe salariații nemulțumiți de remunerațiile lunare.

Măsuri drastice pentru angajații rivalei Blue Air

Conducerea Wizz Air a decis să reducă lista beneficiilor în cazul angajaților, potrivit surselor Playtech.ro. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții companiei aeriene low-cost anunțau o extindere majoră a operațiunilor în România, acum i-au informat pe însoțitorii de zbor că nu vor mai beneficia de toate facilitățile negociate la momentul angajării.

La începutul toamnei 2022, Wizz Air a luat măsuri strategice de operațiune, în contextul crizei Blue Air. Conducerea companiei aeriene a anunțat că și-a crescut capacitatea în mai multe orașe din țară. La baza din Capitală, numărul aeronavelor a fost suplimentat cu cinci avioane. Capacitatea de operare a fost mărită și la Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu.

Turiștii au la dispoziție, acum, și noi rute de călătorie, de la București la Atena, Prafa și Larnaca. Ca parte a demersului cu pricina, au fost raportate și frecvențe crescute pe 30 de rute existente. Vorbim, printre altele, și despre destinații cheie, precum: Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid și Tel Aviv.

Conducerea companiei concurente Blue Air a transmis, la acea vreme, că va menține tarifele la preț redus pentru pasagerii români, în cel mai sustenabil mod posibil. Între timp, angajații Wizz Air trebuie să se obișnuiească cu ideea că nu vor mai putea să beneficieze de aceleași facilități pe care le aveau înainte, au informat sursele Playtech.ro.

Ce beneficii nu vor mai primi angajații Wizz Air

Pentru mulți însoțitori de zbor, salariul global se situează pe locul doi, când vine vorba despre angajare, arată mai multe analize. Un pachet de beneficii bun este un factor decisiv în alegerea unui loc de muncă. Concediul de vacanță și asigurarea medicală sunt, de asemenea, de interes pentru potențialii angajați.

Însoțitorii de zbor de la Wizz Air beneficiază, în mod normal, de mai multe facilități. Printre acestea se numără: bilete de călătorie reduse (atât pentru angajat, cât și pentru partenerul de călătorie/familie), bilete bonus, mese proaspete și apă pentru fiecare serviciu, excursii, reduceri la serviciile din aeroport (cafenele, restaurante, etc.), reduceri la companii partenere (închirieri auto, hotel, sală, etc.).

Numărul de bilete de călătorie gratuite pe care le primește un însoțitor de zbor, anual, variază, în funcție de oferta angajatorului. Cert este că însoțitorii de zbor de la Wizz Air au fost informați, potrivit surselor Playtech.ro, să fie pregătiți pentru mai puține deplasări gratuite sau la preț redus.

„Mai nou, nu se mai dau bilete de avion ca pe vremuri. Călătoriile noastre o să fie cu semnul întrebării. În fine, mai multe informații nu pot da, sunt chestiuni interne”, au declarat sursele Playtech.ro.

Aceleași surse au explicat că angajații Wizz Air nu au primit deloc bine anunțul conducerii. Mai ales în circumstanțele în care mulți nu sunt mulțumiți de veniturile încasate. Salariile variază în funcție de experiență. Un junior cabin attendant primește 3.755 lei/ lună. Un senior cabin attendant încasează 4.070 lei/ lună, potrivit informațiilor din presă. La veniturile amintite se pot adăuga bonusuri, în funcție de numărul de ore de zbor și distanța de călătorie.

Urmăriți Playtech.ro și pe