Fiecăruia dintre noi îi place să meargă totul ca pe roate în casă. De la instalațiile electrice, cele sanitare, și până la aparatul de aer condiționat, mai ales acum când trecem prin caniculă. Dar, ce te faci dacă ai probleme cu scurgerea de la chiuvetă și constați că este înfundată și plină de mizerie? Dacă nu ai aflat, există trucul pe care toți instalatorii îl aplică și l-am aflat și noi, detergentul de rufe. Așa că, în cele ce urmează îți spunem și ție de ce e bine să torni detergent de rufe în scurgerea de la chiuvetă, cel puțin odată pe lună.
În cea mai mare parte, ne place să fim proprietari ai unei case și mulți preferă acest lucru în comparație cu experiențele pe care le-au avut, sau le-ar avea ca și chiriaș. Dar există cel puțin un mare dezavantaj al vieții de proprietar de locuință, nu poți să-l suni pe administrator când ai de-a face cu o țeavă înfundată.
Mulți dintre noi ne-am confruntat cu țevi înfundate, motiv pentru care am fost nevoiți să apelăm la un instalator, sau chiar să ne descurcăm singuri cu ceea ce avem prin casă, pentru a desfunda și curăța țevile înfundate. Pe lângă asta, și mulțumim internetului, există multe trucuri care ne învață cum să desfundăm canalele de scurgere atât la chiuvete, cât și la toalete.
Ceea ce trebuie să știm, este că înfundăturile pot fi prevenite în totalitate și este mult mai ușor să previi o înfundare decât să elimini una. Așa că astăzi vom împărtăși trucul pe care toți instalatorii îl aplică, și anume de ce e bine să torni detergent de rufe în scurgerea de la chiuvetă, o dată pe lună.
Există două variante, fie folosim detergent lichid de spălat vase, fie folosim un detergent de rufe. Noi ne vom rezuma la cel de-al doilea produs și îți explicăm de ce e bine să torni detergent de rufe în scurgerea de la chiuvetă.
Mai mult ca sigur că te întrebi cum să elimini problema folosind în mod corespunzător produsele de spălare a rufelor, cum ar fi detergentul sau balsamul de rufe?
ceste produse sunt concepute pentru a fi adăugate la apă și clătite în condiții de siguranță în scurgere, așa că nu este nimic rău în a vărsa orice produs lichid pe care nu mai doriți să îl folosiți împreună cu multă apă curentă.
Pe lângă asta, dacă torni detergent de rufe în scurgerea de la chiuvetă, cel puțin o dată pe lună, vei descoperi că țeava ta nu se va mai înfunda relativ repede.
Concret, pentru a explica mai bine acest procedeu, cheia este să folosiți substanțe chimice concentrate care vor distruge ceea ce cauzează înfundarea, fără a afecta conductele. Detergentul de rufe funcționează foartede bine pentru scurgerile din baie și bucătărie.
Dacă vorbim de baie, în acest caz atacă uleiurile de piele, care este, de obicei, lipiciul care ține blocajele din baie împreună, reziduuri de săpun și păr, practic.
Vezi și: A amestecat 3 ingrediente și le-a turnat în chiuvetă. Ce a observat în următoarele 10 minute
Așa cum spuneam, la bucătărie se paote folosi și un detergent de vase sub formă de pudră, având în vedere că este mai concentrat și poate chiar mai dur, iar dacă nu îl amesteci 100% va rămâne puțin concentrat când ajunge în țevi.
De asemenea, nu adaugi mai mult lichid decât e nevoie și e ieftin.
Vezi și: A turnat bicarbonat de sodiu în chiuvetă și a lăsat așa 10 minute. Ce a observat imediat după
Pentru a folosi această tehnică, ideal este ca bazinul să fie gol. Închideți scurgerea, umpleți bazinul cu câțiva litri de apă caldă și adăugați o lingură sau două de detergent.
Lăsați să se amestece cel puțin parțial. Dați drumul la dop, dacă aveți noroc, apa fierbinte cu săpun va lovi cu ceva forță înfundarea.
Vezi și: A turnat oțet în chiuveta de la baie și a lăsat așa peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi
Dacă înfundarea nu se eliberează, puteți încerca să repetați. Dar acest truc face adesea magie în câteva secunde. Bun ca întreținere preventivă atunci când scurgerea este doar lentă și nu complet înfundată.
Este important să nu folosiți substanțe chimice caustice decât în ultimă instanță, pentru că nu numai că pot deteriora țevile, dar și pentru că mulți instalatori nu vor interveni decât dacă au trecut mai mult de 24 de ore de când s-a folosit un astfel de produs.