Lucrurile care nu trebuie aruncate pe scurgerea de la chiuvetă. Greșelile pe care le fac mulți români

Lucrurile care nu trebuie aruncate pe scurgerea de la chiuvetă. Greșelile pe care le fac mulți români
Lucrurile care nu trebuie aruncate pe scurgerea de la chiuveta. Greselile pe care le fac multi romani

Să recunoaștem! Mai mereu aruncăm ulei prăjit, zaț de cafea sau făina care ne rămâne de la șnițele în scurgerea de la chiuvetă. Aparent, un obicei inofensiv care, în realitate, face mult mai mult rău decât ne-am putea gândi. Ce alte lucruri nu trebuie aruncate niciodată în chiuvetă? Toată lumea trebuie să știe asta, pentru a nu mai repeta greșeala.

Ce nu trebuie să aruncăm niciodată pe scurgerea de la chiuvetă

Există multe lucruri care ajung în scurgerea de la chiuvetă, fără să ne dăm seama că acestea pot fi extrem de dăunătoare nu doar din cauza dimensiunii lor, ci și din cauza substanțelor chimice pe care le conțin și a frecvenței cu care circulă pe instalații. Despre ce lucruri este vorba.

Coji de ouă

Indiferent cât de mici sunt cojile de ouă, acestea nu trebuie aruncate niciodată în chiuvetă. Cojile de ou zdrobite pot înfunda scurgerea de la chiuvetă. Alege să arunci întodeauna cojile în coșul de gunoi.

Făină

În afară de cojile de ouă, un alt ingredient foarte folosit în bucătărie nu ar trebui aruncat în scurgerea de la chiuvetă. Făina poate fi foarte dăunătoare instalațiilor. Făina, în combinație cu apa, formează o pastă care se poate lipi de țevi.

Ulei

Deși este cea mai la îndemână metodă prin care putem scăpa de uleiul în care am prăjit diverse alimente, nu este și cea mai sănătoasă. Uleiul aruncat în scurgerea de la chiuvetă înfundă canalizarea și poluează mediul înconjurător.

Lapte

Laptele este nelipsit din alimentația românilor, care adoră să-l combine cu cereale, să-l adauge în cafea dimineața sau să-l bea seara, înainte de culcare. Puțini știu că laptele expirat nu trebuie aruncat în chiuvetă. Ca toate produsele lactate, este considerat o substanță foarte poluantă, deci nu mai comite această greșeală care te poate costa și mulți bani pentru desfundarea chiuvetei.

Zaț de cafea

Zațul de cafea poate fi folosit ca scrub pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe piele, nicidecum aruncat în scurgerea de la chiuvetă. Odată ajuns în canalizare, zațul de cafea se lipește de țevi, blocând conducta.

Semințe și boabe

Semințele și boabele pe care nu le mai folosim în bucătărie, pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare, trebuie aruncate la coșul de gunoi, nu pe scurgerea de la chiuvetă! Odată puse în chiuvetă, acestea se pot acumula în țevi și pot bloca filtrele. Mai mult ca sigur nu-ți dorești să muncești în plus pentru a desfunda chiuveta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI