O gospodină isteață a amestecat 3 ingrediente și le-a turnat în chiuvetă. Este incredibil ce a observat în următoarele 10 minute. Cele trei ingrediente sunt unele banale în orice bucătărie. La ce folosesc acestea dacă sunt amestecate, de fapt, vedeți în rândurile de mai jos.
Sarea, bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt ingredientele prezente în orice bucătărie din România. Acestea sunt folosite la diversele preparate de mâncare, prăjituri, însă pot fi folosite cu succes și la treburile din casă.
Combinate, toate cele trei ingrediente pot rezolva o problemă deranjantă pentru mulți dintre români. Astfel, indiferent de oră, înfundarea chiuvetei este o belea pe capul oricărui gospodar. Dacă totul se întâmplă în weekend este cu atât mai grav, pentru că instalatorii au zile libere.
Însă, până a apela la ajutorul profesionistului, care singur te va taxa indiferent cât de ușoară este operațiunea de desfundare, ar fi bine să folosești acest truc, care s-a dovedit foarte eficient în multe cazuri.
Trucul constă în amestecarea unei părți de sare cu o parte de bicarbonat de sodiu (trei linguri de sare și trei de bicarbonat de sodiu). Amestecul se toarnă în gura de scurgere a chiuvetei, după care se adaugă trei linguri de oțet. Un sfert de oră nu trebuie să dați drumul la apă, se va lăsa amestecul să-și facă efectul. După ce ați lăsat ingredientele să acționeze tot ce trebuie să faceți este să turnați apa fierbinte ca să se curețe bine țeava.
Apa de la chiuvetă nu este suficientă. Nu este destul de caldă. Astfel, luați o oală cu apă, o puneți pe aragaz și o lăsați să dea bine de tot în fiert. După ce a fiert, imediat după ce o luați de pe foc trebuie să o turnați foarte încet pe scurgerea chiuvetei înfindate, pentru a întâlni amestecul de sare și bicarbonat de sodiu.
Conform instalatorilor, apa clocotită în sine poate fi un alt truc de aplicat atunci când se înfundă chiuveta. Cei care apelează la această soluție trebuie să fie atenți, întrucât există unele riscuri.
În cazul în care țevile nu sunt confecționate să reziste la temperaturi de minim 100 de grade Celsius, atunci apa clocotită le-ar putea topi sau deforma, astfel încât totul se va agrava. Pericolul nu există decât în cazul țevilor de PVC sau de plastic.