11 mai 2022 | 13:58

De ce e bine să pui oțet în mașina de spălat. Ce se întâmplă cu hainele, de fapt

Diverse
De ce e bine să pui oțet în mașina de spălat. Ce se întâmplă cu hainele, de fapt
Cat otet se pune in masina de spalat si unde

S-a aflat de ce este bine să pui oțet în mașina de spălat. Există mai multe beneficii, astfel că după ce le vei constata vei proceda de fiecare dată la fel. În plus, vei împărtăși trucul genial cu toți apropiații. Așadar, cum ajută oțetul mașina ta de spălat, dar și hainele pe care le speli.

De ce să folosești oțet atunci când speli rufe la mașina de spălat. Beneficiile sunt uriașe

Multe gospodine au auzit de trucul genial al oțetului, însă nu l-a folosit niciodată. Foarte rău au făcut, spun experții în electrocasnice, întrucât acest truc ajută și mașina de spălat, dar și hainele care ajung la spălat în ea.

Mașina de spălat este mană cerească pentru orice gospodină. Mașina de spălat le ajută pe gospodine să scutească mult timp, efort fizic, iar rufele spălate sunt impecabile. Viața nu ar mai fi atât de simplă fără acest electrocasnic.

Pentru ca mașina ta de spălat să te țină cât mai mult, timp în care să funcționeze perfect, are nevoie de o îngrijire adecvată. Mașina de spălat este cel mai mult afectată de depunerile de calcar.

La ce mai poate fi folosit oțetul

De regulă, oțetul nu este folosit de gospodine doar în bucătărie, pentru pregătirea salatelor sau murăturilor, însă acesta poate fi folosit cu succes și la alte operațiuni,precum și la îngrijirea mașinii de spălat.

Oțetul mai este folosit și pentru curățarea suprafețelor, însă și a covoarelor, pentru că ajută la curățarea murdăriei și la alungarea mirosului neplăcut. În plus, banalul oțet este un bun antibacterian.

Oțetul, un adevărat balsam de rufe. Ce cantitate se folosește

Astfel, multe gospodine îl folosesc și în mașina de spălat, pentru că este benefic atât la curățarea hainelor, precum și pentru scoaterea depunerilor de calcar din interiorul mașinii de spălat și a mirosului urât cauzat de detergentul rămas în garniturile cuvei.

Experții susțin că oțetul are același efect ca un balsam de rufe, pentru că înmoaie țesătura, însă îndepărtează murdăria și, în plus, este și un bun antibacterian. Însă, cei care îl folosesc trebuie să fie atenți la cantitatea folosită. Adăugarea a aproximativ 100 ml de oțet în compartimentul special pentru balsam al mașini de spălat este suficient.

Oțetul curăță petele problematice

Banalul oțetul conține acid acetic concentrat, care nu doar că scoate petele de ulei, dar poate elimina și mirosurile urâte. De asemenea, oțetul ajută la scoaterea petelor gălbui de deodorant, precum și la păstrarea albului lenjeriilor.

În cazul hainelor care au țesături delicate este indicat să puneți 50 de ml de oțet în apă, să fie lăsate la înmuiat circa 30 de minute, după care să fie clătite și puse la uscat.