Cum faci economie la detergentul de rufe. Testul genial care îți spune dacă pui prea mult sau nu la un ciclu de spălare

Cum faci economie la detergentul de rufe. Testul genial care îți spune dacă pui prea mult sau nu la un ciclu de spălare
Cum poți să faci economie la detergentul de rufe?

Mulți dintre români au fost nevoiți să se gândească în detaliu la cât și cum consumă diverse produse. Seria de scumpiri pe care o resimt cu toții extrem de puternic i-a îndemnat pe unii să găsească soluții neașteptate, dar care au devenit practice în această perioadă. Cum poți să faci economie la detergentul de rufe? Există un truc genial care îți indică dacă pui prea mult. Ce trebuie să faci?

Truc pentru spălat: cum să faci economie la detergentul de rufe?

De fiecare dată când speli rufele consumi o cantitate mare de detergent de rufe, energie electrică și apă, mai ales dacă ai o familie mare.

Toate acestea îți scot bani mulți din buzunar, dacă te gândești să tragi linia la acest consum pentru câteva luni. Seria de scumpiri resimțită de români în ultimele luni i-a împins pe mulți să caute variante la care nu s-ar fi gândit până acum.

Majoritatea au stabilit că este chiar mai ușor să facă economie, dacă sunt atenți la anumite detalii. Dacă ai rufe pătate și prea murdare, pune-le întâi la înmuiat într-un lighean cu apă cu detergent înainte de a le spăla la mașină.

În felul acesta nu vei mai pune o cantitate mare de produs după ce le bagi în cuvă pentru că vei scăpa de murdăria mai puternică la înmuiat.

Ce mai poți să faci?

De asemenea, poți să alegi și un program mai scurt, fără prespălare, iar mașina va consuma mai puțină apă și energie electrică.

Dacă nu ai haine prea murdare sau lenjerie pe care trebuie să o dezinfectezi, folosește apa rece și setează mașina de spălat pe o temperatură scăzută. Specialiștii recomandă să aibă 40 de grade Celsius.

Este un sfat potrivit când speli rufele colorate sau negre pentru că le protejezi să nu se decoloreze atât de rapid. Este indicat să folosești un program de spălare la 60 sau chiar 90 de grade Celsius dacă ai rufe albe sau lenjerii de pat pe care vrei să le dezinfectezi.

De asemenea, este bine să renunți la programul automat de clătire dacă vrei să faci o economie serioasă la apă. O mașină de spălat folosește în mod normal trei încărcături de apă pentru a clăti foarte bine rufele.

Scoate rufele din mașină după ce au fost spălate și clătește-le separat cu ajutorul apei reci. Trebuie să știi că mașinile cu uși frontale folosesc în medie între 30 și 50 de litri de apă la un ciclu normal de spălare spre deosebire de cele verticale.