Cu ajutorul fondurilor europene, locul monoton situat la granița județelor Vrancea și Galați devenit un paradis turistic. Ba chiar mai mult de atât. se pare că Delta Siretului a început să facă concurență Deltei Dunării. Cu toate acestea, haideți să vedem ce putem face în Delta Siretului și cum se aseamănă acest loc minunat cu Delta Dunării.
Întinsă pe o suprafață de nu mai puțin de 82 de hectare, Delta Siretului poate fi un loc perfect pentru câteva zile de relaxare totală. Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani de zile nimeni nu s-ar fi așteptat ca acest loc să ajungă ”a doua deltă a României”. Așadar, în zilele noastre, aici putem găsi cel mai mare parc de agrement din țară. Mai exact este vorba de ZagaZaga Resort.
Departe de zgomotul traficului din marile orașe, situat la aproximativ de 20 de kilometri de Focșani și 200 de kilometri de Capitală, la ZagaZaga se poate ajunge de pe Drumul European 85, ținând drumul spre Tecuci de la Tișița, potrivit Adevărul.
În resortul ZagaZaga, turiștii pot găsi tot ceea ce trebuie pentru o vacanță de vis, având acces pe apă către spațiile de cazare și spre restaurant. De asemenea, turiștii care aleg să se cazeze aici, pot ajunge oriunde cu barca. Liniștea din acest loc și peisajele impresionate, care te conectează cu natura, fac ca ”Delta Siretului” să semene leit cu ”Delta Dunării”.
De când s-a deschi complexul, administratorii au extins proiectul și au adus îmbunătățiri semnificative. Totodată, turiștii pot să facă aici o mulțime de activități. De asemenea, aici există și un parc de aventură, o piscină imensă, o cherhana dar și iurte.
Ei bine, încetul cu încetul, Zaga Zaga a devenit una dintre cele mai frumoase destinații turistice din țara noastră, un complex unde poți găsi fel și fel de activități, pentru toate vârstele.
”Începe în martie și ține până la începutul lui noiembrie, cât ne permite vremea. Cu cât nu sunt temperaturi negative, cu atât ne ducem mai mult în noiembrie. Anul trecut am închis la jumătatea lui noiembrie”, spunea Francesca Radu, fiica proprietarului, potrivit sursei citate.
După cum am menționat și mai sus, pe acest loc există doar mlaștină, însă intervenția acestor oameni a făcut ca acest loc incredibil să aibă canale ca în Delta Dunării.