Destinațiile de vacanță preferate ale românilor în 2021. Unde merge toată lumea

Destinațiile de vacanță preferate ale românilor în 2021. Unde merge toată lumea
Turiștii românii vor să călătorească în 2021

Deși în plină pandemie, turiștii români se pregătesc de concediii și sejururi, atât în țară, dar mai ales peste hotare. Multe dintre aceste sejururi sunt în țări ca Turcia, Bulgari, Grecia și chiar Cipru. Datele agențiilor de turism arată că preferințele românilor s-au diversificat, unii cerând pachete turistice și în zone mult mai exotice.

Turiștii români vor să călătorească în 2021

Un studiu realizat recent confirmă faptul că turiștii români vor să călătorească în 2021, dar se tem cel mai mult de izolare atunci când se întorc în țară. Unii se tem, de asemenea, de anularea zborurilor, ceea ce îi determină să-și amâne planurile de vacanță. Potrivit sondajului, 43% dintre români intenționează să călătorească în 2021. Studiul spune că 29% dintre respondenți sunt încă nedeciși, iar 27% au spus că vor să călătorească anul acesta.

Pandemia a lovit puternic în multe țări europene, iar restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare pentru majoritatea destinațiilor de pe continent. Cu toate astea destinațiile preferate de români în 2021 rămân cele din Europa. Aceste preferințe sunt mai frecvente în rândul tinerilor. România se află pe locul al doilea în topul destinațiilor de vacanță pentru 2021, pentru turiștii străini și români.

Același studiu arată că românii aleg cele faimoase stațiunile în 2021, precum Antalya, insulele Greciei sau stațiunile din Bulgaria. Litoralul românesc este în topul preferințelor celor care nu doresc încă să riște în străinătate. Ca și în anii precedenți, România va fi ideală pentru turismul de weekend.

Românii își doresc și zone exotice

Dacă stațiuni ca Antalya, Thasos sau Nisipurile de Aur din Bulgaria, sunt deja ceva la ordinea zilei, o parte din turiștii români, cu dare de mână, aleg și zone exotice. De altfel trendul a început din vara anului trecut, mai ales că în anumite zone pandemia nu a făcut atât de multe ravagii. Madagascarul este o țintă pentru o parte din turiștii români și pentru acest an.

În ceea ce privește opțiunile de cazare, majoritatea preferă hotelurile și pensiunile. Ca mijloc de transport, turiștii români preferă autobuzul și avionul, urmate de tren și mașină personală. Există, așadar, schimbări importante față de vara trecută,. Anul trecut omânii au preferat să petreacă noaptea în apartamente sau pensiuni cu un număr mic de camere, sau să închirieze vile pentru grupuri mici, sau pentru a călători cu mașina.

Pachetele turistice, deși ceva mai scumpe față de anul trecut, oferă o varietate de beneficii, inclusiv asigurări în caz de infectare cu noul covid. În state ca Bulgaria și Cipru, conform autorităților, nu mai există teama de a prezenta dovada unui vaccin. Cele două țări au suspendat această condiție de la începutul lunii mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI