De ce are Valentina Fătu o slăbiciune pentru românii din diaspora. Ce o emoționează până la lacrimi EXCLUSIV

De ce are Valentina Fătu o slăbiciune pentru românii din diaspora. Ce o emoționează până la lacrimi EXCLUSIV
Valentina Fătu: „E permis, câteodată la nu știu cât timp să mai și greșești.”

Valentina Fătu a străbătut lumea-n lung și-n lat, și datorită profesiei, alături de Teatrul de revistă „Constantin Tănase”. Actrița a avut parte de fel de fel de întâmplări. A avut parte de surprize plăcute. Cu toate astea, cel mai mult a impresionat-o, potrivit mărturisirilor făcute în exclusivitate pentru playtech știri, românii din Diaspora, pe care-i simte „încărcați de emoția de a revedea mari artiști din țara lor natală”.

Valentina Fătu și Vasile Muraru

De aproape un deceniu, Valentina Fătu e femeia puternică ce a stat în spatele colegului său de scenă, Vasile Muraru. Sunt cuplul căruia nu mulți i-au dat vreo șansă, la început. Mai ales că actrița îi lua locul regretatului Nae Lăzăescu. Dar, a devenit, în timp, unul consacrat, iubit de public.

De fiecare dată când are ocazia, Valentina Fătu nu ascunde faptul că se simte norocoasă că-l are alături pe Vasile Muraru. Cei doi, împreună cu alți actori de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, au străbătut lumea-n lung și-n lat.

Toți cei din echipa teatrului au rămas cu amintiri de neuitat. Potrivit propriilor sale mărturisiri, făcute în exclusivitate pentru playtech știri, actrița are o anumită „slăbiciune” pentru publicul din Diaspora. Actrița spune că o emoționează la fiecare întâlnire.

„Sunt foarte frumoase amintirile despre turneele din Israel. A fost o destinație în care teatrul nostru a mers adesea, iar primele mele amintiri din turneele din străinătate sunt acestea. După aceea, existând și o piață nouă, cu o diasporă mai nouă, au existat spectacole în Spania și Italia, în care am mers cu teatrul.

E un anumit tip de energie, de emoție, cu care te încarci și cu care rămâi pentru tot restul vieții. Publicul românesc din străinătate, publicul românesc din Diaspora păsrează tot timpul emoția aceasta profund românească și oriunde s-ar afla în lumea asta largă, ei rămân români.

În cel mai profund sentiment al lor sunt români. Gândesc românește, râd într un anumit tipar de glumă specific românească. Avem referițe comune. E foarte plăcut să-i simți pe românii din străinătate pentru că ei sunt încărcați de mai multe lucruri deodată, de emoția de a revedea marii artiști”, ne-a spus Valentina Fătu.

„Am noroc că merg cu domnul Vasile”

Valentina Fătu ne-a mai spus că e conștientă de faptul că este o norocoasă că poate trăi asemenea lucruri și că prin publicul lui Vasile Muraru se pune și pe ea reflectorul:

„Eu ca artist debutant, am prins scena plină de artiștii fabuloși de la revistă, Stela, Arșinel, Cristina Stamate, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, artiștii uimitori. Și eram și noi câțiva norocoși care începeam acolo în linia aceea frumoasă de final de spectacol.

Iar tipul de energie care venea dinspre scenă era încărcat de iubire, de dor de țară, de drag de oamenii ăstia pe care îi știau de la televizor sau îi văzuseră probabil înainte să plece în străinătate.

Sunt foarte amestecate sentimentele. Plus disperarea lor de a mai sta o secundă cu acești artiști care însemnau pentru ei acasă. Am plâns, dar nu pe scenă. Însă am înțeles lucrurile așa cum trebuie și le-am și valorizat în sinea mea.”

„Publicul care a plecat nu ne mai cunoașe pe noi”

Adică am fost foarte conștientă că e un noroc că eu pot să trăiesc lucrurile acelea și că e și un noroc că ei vin la spectacole și-și văd idolii. Nu știu cum va fi în continuare și dacă vor mai exista asemenea spectacole așa cum am prins noi.

E un proces normal. Publicul care a plecat nu ne mai cunoașe pe noi, cei care am apărut acum. Vor trebui să mai treacă niște ani. Eu am noroc că merg cu domnul Vasile.

Iar prin domnul Vasile și prin publicului domnului Vasile se pune și pe mine reflectorul ca parteneră mai tânără de scenă.”, spune Valentina Fătu.

Valentina Fătu: „E permis, câteodată la nu știu cât timp să mai și greșești.”

Ca orice actor, de-a lungul carierei sale, și Valentinei Fătu i s-a mai întâmplat, chiar dacă destul de rar, să uite replicile pe scenă. De când formează însă un cuplu cu Vasile Muraru, astfel de lucruri nu prea au mai avut loc.

„Un moment de genul acesta te costă foarte mult. Nu vrei să se vadă în afară, iar concentrarea e atât de puternică, pentru că merg rotițele înainte. E ca și când ai de făcut o ajustare, la un costum, din mers, și nu vrei să se vadă. Și mai faci ceva și te gândești în pespectivă.

Te gândești cum să ajungi la numitorul comun cu partenerul, să spui același text. Dar cred că ține și de experiență. Mi se mai întâmpla asta în tinerețe. Probabil și pentru că mă bizui foarte tare pe domnul Muraru.

Am altă siguranță acum atunci când intru pe scenă și mi se pare cumva că e permis. Câteodată la nu știu cât timp să mai și greșești. Dar nu mi se întâmplă foarte des.”, ne mai spune Valentina Fătu.

Actrița își planifică din timp, vacanțele

Altfel, Valentina Fătu ne-a mai spus că pentru un român vacanța reprezintă încă un lux. Actrița a recunoscut că ea însăși își planifică concediile din timp, pentru a putea prinde și vreo promoție.

„Vacanța încă reprezintă un lux pe care-l gândești cu nu știu cât timp înainte și-l organizezi ca să prinzi promoții. Nu știu alții cum trăiesc, poate sunt pe deplin fericiți.

Pentru mine ideea de călătorie e o bucurie, de la planificarea ei până la întâmplarea ei efectivă și oriunde m-aș duce reușesc să mă bucur de acele locuri, îmi doresc, îmi place să călătoresc.”, a completat aceasta.

Urmăriți Playtech.ro și pe