V-ați întrebat vreodată de ce un buchet proaspăt de flori stârnește asemenea sentimente de bucurie? Este vorba de miros? Este culoarea florilor? Conform simbolisticii Feng Shui, atât frumusețea, cât și florile în sine simbolizează norocul. În plus, florile posedă energie pozitivă și au puternice calități vindecătoare. Destul de uimitor, având în vedere că floarea în sine are o durată de viață relativ scurtă. De fapt, chiar această caracteristică este în sine o parte din farmecul său. Florile ne învață să trăim clipa.„Frumusețea incredibil de fragilă a unei flori nu este veșnică, ea se transformă într-o formă diferită odată cu trecerea timpului”, spun o vorbă înțeleaptă. Printre aceste minuății sunt și florile de bujori, care au o durată de viață, relativ scurtă, dar și beneficii, mai ales în spațiul de dormit.
Simbolismul Feng Shui este atât simplist, cât și complex. Așa cum am menționat anterior, un buchet de flori proaspete simbolizează norocul. Cu toate acestea, anumite flori au semnificații specifice, iar alegerea celor pe care să le afișați în casă sau la locul de muncă trebuie făcută cu un scop precis.
Bujorii sunt folosiți în Feng Shui ca un leac general pentru dragoste și romantism. Rămânând totuși fidelă, există detalii specifice de luat în considerare, deoarece bujorii variază în culori, iar fiecare culoare are un simbolism specific.
De exemplu, afișarea unei vaze de bujori roz, în special în camera de zi, simbolizează dorința unei persoane singure de a se căsători. Rozul este asociat cu romantismul. Este un amestec de roșu și alb și, prin urmare, derivă calități din aceste două culori.
Roșul simbolizează pasiunea carnală, dragostea și romantismul, în timp ce albul simbolizează puritatea, inocența, speranța și deschiderea. Prin afișarea bujorilor roz, se invocă inocența, puritatea, speranța și dragostea carnală.
Bujorii sunt vedetele botanice de pe Instagram, ridicând miza glamourului cu volanele lor de petale satinate. Sunt un pilon al ideilor de paturi de flori. În nuanțe de roz bubblegum, magenta fierbinte și purpuriu intens, aceste frumuseți suflate sunt la mare căutare ca niciodată.
Bujorii sunt atât de frumoase încât îți taie răsuflarea încât pur și simplu îți vine să-ți freci nasul de florile mari, cu petale moi și adesea parfumate. Întreaga plantă este frumoasă din momentul în care lăstarii roșii și groși apar la începutul primăverii și până când frunzele încep să moară pe măsură ce serile de vară devin mai scurte’.
Aceste plante pline de farmec și cu viață lungă sunt ușor de cultivat, adăugând opulență, culoare și parfum grădinii dumneavoastră de flori. Ele depășesc chiar și trandafirii în ceea ce privește dimensiunea și spendoarea cu multe petale a florilor lor.
Unii oameni sunt descurajați să cultive bujorii din cauza sezonului de înflorire relativ scurt. Dar nu trebuie să uitați că îngrijirea bujorilor este ușoară și că sunt pur și simplu de neegalat.
Mai ales atunci când sunt în floare, ceea ce nu este de mirare că au devenit una dintre cele mai mari tendințe în materie de flori.
Bujorii sunt perfecți atât pentru începători, cât și pentru grădinarii experimentați. Au o întreținere redusă și sunt fiabile în grădină.
Sunt longevivi și rezistenți, așa că bujorii au fost admirați și cultivați de grădinari de secole. Ei se dezvoltă aproape oriunde și nu au nevoie aproape deloc de atenție odată ce s-au stabilit, spun specialiștii.
Au nevoie de mult spațiu pentru a înflori bine. În general, se simt cel mai bine într-un loc însorit. Dacă bujorul este plantat la umbră, va fi reticent să înflorească.
Alegeți și o poziție adăpostită și evitați să vă expuneți prețioasele flori în bătaia vântului, deoarece nu doriți ca acestea să se spargă la apogeu. În general, nu suferă de dăunători și boli, necesitând puțină îngrijire sau atenție odată ce s-au stabilit.
Când vine vorba de cumpărarea de bujori, există două opțiuni. Puteți cumpăra fie o plantă cu rădăcini goale, fie una crescută în container. Plantele cu rădăcini goale sunt disponibile pe scară largă. Acestea au fost ridicate din pământ atunci când bujorul este în repaus toamna.
În general, sunt disponibile de la sfârșitul lunii octombrie până chiar înainte de apariția frunzelor la începutul primăverii. La fel ca daliile, și plantele în ghiveci sunt bune. Alegeți una bine stabilită și veți vedea că va înflori mult mai repede decât o plantă mai mică.
Plantați bujorii de copac toamna și le veți oferi o șansă mai bună de a se stabili în timpul lunilor de iarnă. La fel ca și bujorii erbacei, aceștia preferă soarele deplin și se vor dezvolta cel mai bine într-un sol bogat, cu drenaj liber.
Plantați-i la o adâncime mult mai mare decât o varietate erbacee, la cel puțin 10-15 cm sub suprafața solului. În cazul bujorilor de copac se întâmplă invers. Dacă sunt plantați la o adâncime prea mică, înflorirea va fi întârziată.
Bujorii de copac înfloresc de la jumătatea primăverii până la jumătatea verii, iar tăierea periodică a capetelor va încuraja creșterea numărului de flori. În esență, îngrijirea bujorilor este simplă pentru soiurile de bujori de copac, dacă urmați aceste sfaturi simple.
Bujorii au nevoie de un sol care să nu se înmoaie în niciun moment al anului. Un sol argilos bine drenat este ideal, dar sunt la fel de fericiți și în sol argilos, cu condiția să nu rămână umed.
Fiind plante de teren deschis, preferă soarele, dar pot tolera și un loc ușor umbrit. Le poate lua până la trei ani pentru a înflori, dar odată stabilite pot trăi mai mult de 50 de ani.
Bujorii vor crește în orice sol care nu este prea îmbibat, așa că țineți-i departe de zonele umede. Le place soarele, așa că puneți-i într-un loc luminos. Gândiți-vă cu atenție unde plantați bujorul, deoarece, odată ce s-au stabilit, nu le place să fie mutate.
Uneori, bujorii sunt reticenți la înflorire. Acest lucru se datorează de obicei faptului că au fost plantați prea puțin adânci, dacă sunt de tip arbustiv, așa că dezgropați-i și plantați-i mai adânc. Dimpotrivă, plantarea prea adâncă poate opri înflorirea tipurilor erbacee.
Udați cu regularitate în perioadele secetoase din primul an de la plantare pentru a le ajuta să se stabilească. Pentru a favoriza creșterea și înflorirea, aplicați primăvara un îngrășământ de uz general. Asta este tot ce trebuie să faceți atunci când vine vorba de îngrijirea bujorilor.
Bujorii sunt minunate flori tăiate, aranjate liber într-o vază. Pur și simplu tăiați tulpinile cu un foarfece de grădină ascuțit imediat ce mugurii încep să se deschidă și puneți-le direct într-o vază cu apă curată, îndepărtând orice frunziș sub nivelul apei.
Umpleți vaza cu aproximativ 1/3 cu apă. Adăugați un pachet de hrană pentru flori sau planificați să schimbați apa la fiecare două zile. Îndepărtați toate frunzele care vor fi sub apă în vază, deoarece acestea vor putrezi, reducând durata de viață a florii. Scufundați tulpinile florilor în apă și tăiați puțin din tulpină sub apă.