De ce să nu mai pui balsam în mașina de spălat vara. Trucul gospodinelor istețe

De ce să nu mai pui balsam în mașina de spălat vara. Trucul gospodinelor istețe
De ce nu se foloseste balsamul de rufe pe timp de vara

S-a aflat de ce să nu mai pui balsam în mașina de spălat vara. Mulți români sunt obsedați de mirosul frumos și atingerea moale a hainelor astfel că nu renunță nicicând la balsamul de rufe. Greșeală mare, pentru că balsamul de rufe nu ar trebui folosit niciodată în lunile de vară. Care este trucul gospodinelor pricepute.

De ce nu trebuie să folosești vara balsam. Ce se întâmplă dacă speli rufele cu soluția adorată de mulți

Foarte multe dintre gospodine folosesc balsamul de rufe pe tot parcursul anului, fiind atrase de mirosul frumos și atingerea fină a hainelor. S-a aflat că este complet greșit ceea ce fac, întrucât balsamul de rufe nu se folosește pe timp de vară.

Balsamul de rufe împiedică țesăturile să absoarbă umezeala și prin urmare, pijamalele dumneavoastră sau tricoul în care dormți, atunci când este cald, nu vor mai absorbi transpirația, un fapt foarte deranjant. Ne vom trezi plini de transpirație, de aceea, este o idee bună să evitați folosirea balsamului de rufe atunci când spălați pijamalele și cearșafurile pe parcursul anotimpului cald.

Cum să îți usuci hainele preferate rapid

Pe de altă parte, mulți dintre români s-au confruntat cu următoarea problemă. Atunci când au vrut să îmbrace o haină preferată au constatat că abia a fost spălată, astfel că este umedă.

În rândurile următoare vă spunem ce să faceți pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, adică cum puteți să uscați rapid un articol de îmbrăcăminte.

Uscătorul de păr nu este eficient la uscarea hainelor

În astfel de cazuri, primul lucru la care se gândesc toți este să folosească un uscător de păr, însă această metodă nu este foarte eficientă, pentru că puterea uscătorului de păr nu este suficientă pentru a usca rapid hainele.

Metoda prosopului pufos

Există alte câteva trucuri utile, care ne ajută să ne bucurăm de hainele spalate după doar câteva minute. Un prim truc presupune luarea unui prosop mare și pufos pe care să așezați îmbrăcămintea umedă deasupra.

Rulați prosopul strâns cu hainele înăuntru, începeți de la un capăt, rulați până când întregul prosopul este răsucit strâns. Apoi stoarceți excesul de apă din haine și din prosop. Dacă acest truc nu va elimina toată apa de prima dată, procedura se repetă cu folosirea unui alt prosop uscat.

Mașina de uscare vă scapă de probleme

Cei care au mașina de spălat cu funcția de „uscare a rufelor”, este foarte simplu. Nu trebuie dea aparatului electrocasnic comanda specifică.

Uscați hainele cu fierul de călcat

O altă soluție de a usca rapid hainele este aceea de a așeza îmbrăcămintea umedă pe o masă de călcat și să puneți un prosop subțire deasupra. Călcați prosopul ferm cu fierul încins. Trebuie să vă asigurați că întoarceți haina astfel încât să fie călcată pe ambele părți.