Soluția eficientă care îți curăță petele de grăsime de pe haine. Aceste ingrediente banale sunt la îndemâna oricui

Soluția eficientă care îți curăță petele de grăsime de pe haine. Aceste ingrediente banale sunt la îndemâna oricui
Solutia eficienta care iti curata petele de grasime de pe haine. Aceste ingrediente banale sunt la indemana oricui

Probabil ți s-a întâmplat, măcar o dată, să porți în oraș perechea aia preferată de blugi sau bluza pe care ai primit-o cadou de ziua ta și ai reușit cumva să le pătezi. Ei bine, nu trebuie să îți mai faci griji în privința petelor persistente. Gospodinele au găsit o soluție ideală care te ajută să scapi de cele mai dure pete.

Ingredientele din bucătărie care topesc petele de grăsime de pe haine

Atunci când vrei să îndepărtezi petele de grăsime de pe haine și nu vrei să cheltuiești prea mulți bani pe soluțiile pline de chimicale din comerț, gospodinele vin o soluție ideală pentru tine.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente din bucătărie, pentru a scăpa de urmele de murdărie.De exemplu, un prim truc genial pentru a îndepărta petele de grăsime de pe haine este să folosim săpunul de rufe.

Tot ce trebuie să faci este să umezești săpunul în apă și să freci peste pată. Lasă haina deoparte cel puțin 8 ore, după care o perii și o speli normal, la mașină sau manual.

O altă soluție adecvată atât pentru țesături colorate, cât și pentru cele albe este să utilizezi oțet. Mai întâi, diluezi oțetul cu apă în proporții egale.

Scufunzi articolele vestimentare în soluția de apă și oțet, după care vei freca ușor petele buclucașe. La final, trebuie să lași hainele în apa cu oțet pentru aproximativ 20 de minute. Ulterior, o puteți spăla în mașina de spălat.

Cum scapi de petele de grăsime folosind cretă și amoniac

Creta și amoniacul sunt alte două ingrediente naturale care te ajută să îndepărtezi cele mai dificile pete de grăsime și murdărie de pe hainele tale favorite.

Poate nu știai asta, dar creta este potrivită pentru prelucrarea țesăturilor delicate: in, mătase, bumbac. Tot ce trebuie să faci este să pisezi o bucată de cretă și să o pui peste petele grase. Vei freca ușor și fără presiune, apoi vei scutura haina, îndepărtând resturile de cretă.

După ce repeți procedura, asigură-te că, de această dată, vei lăsa creta să acționeze cel puțin 4 ore. Apoi, ia o perie și îndepărtează resturile de cretă, după care vei spăla rufele în mod obișnuit. Acest truc funcționează.

Amoniacul se poate folosi, cu succes, pe hainele confecționate din fibre naturale. Ai nevoie să amesteci 15-20 ml. de amoniac cu 130 ml. de apă. După ce înmoi un burete în soluție, vei începe să ștergi pata din părțile laterale spre mijloc.

Când pata de grăsime s-a umezit, nu uita să pui un șervețel de bumbac peste ea. Încălzește, apoi, fierul de călcat și trece-l peste șervețel.

Citește și Hainele pe care trebuie să le bagi în congelator. E spre binele sănătății tale

Urmăriți Playtech.ro și pe