31 ian. 2023 | 18:40

De ce a decis Ilinca Vandici să meargă la psiholog: ‘Am ascuns toată durerea sub preș’ VIDEO EXCLUSIV

Monden
De ce a decis Ilinca Vandici să meargă la psiholog: 'Am ascuns toată durerea sub preș' VIDEO EXCLUSIV
De ce a decis Ilinca Vandici să meargă la psiholog?

Ilinca Vandici se numără printre femeile puternice și asumate din showbiz. Prezentatorea emisiunii “Bravo, ai stil!” a trecut printr-o serie de stări, după naștere, dar, revenind la job, nu a avut timp să despice firul în patru și să găsească o explicație firească asupra schimbărilor survenite în viața ei. În interviul exclusive, acordat pentru Playtech Știri, vedeta Kanal D a povestit despre vulnerabilități și momentul în care a conștientizat că are o problemă. În urmă cu doi ani, vedeta a început să facă terapie și a vorbit deschis despre schimbarea pe care a făcut-o, pentru ca și alte femei, care se confruntă cu depresia postnatală, să învețe din experiența ei.

Motivul pentru care Ilinca Vandici a ajuns la psiholog

Ilinca Vandici este conștientă că reprezintă un model pentru multe femei, în ceea ce privește tenacitatea și profesionalismul de care dă dovadă pe micul ecran. Niciodată prezentatoarea TV nu a lăsat la vedere vreo situație cu care s-a confruntat în viața privată:

,,Cu tot ce înseamnă social media, în ultima vreme, cumva responsabilitatea noastră s-a mărit foarte tare și sunt conștientă că orice tânără, orice femeie, de ce nu, poate fi inspirată la un moment dat de lucrurile pe care le spun sau le fac și atunci inclusiv de treaba asta sunt extrem de mândră, îmi place ce am ajuns, îmi place cum am ajuns să gândesc, îmi place liniștea pe care o simt, siguranța pe care o simt, echilibrul”, ne-a spus ea.

,,Cred că echilibrul vine din maturizare, din toate cunoștințele pe care le-am adunat în ultima vreme”

Deși multe vedete susțin că liniștea și armonia pe care o au în viața privată se răsfrâng cumva și pe plan profesional, unde reușesc să își urmărească și să își îndeplinească obiectivele, Ilinca este de altă părere:

,,Nu aș zice, pentru că un profesionist nu implică partea intimă a vieții în cea profesională, niciodată nu vin cu problemele, dacă aș avea probleme acasă, nu vin cu ele în platoul de televiziune sau în platoul în care filmez emisia de pe Youtube.

Întotdeauna am știut să las lucrurile acestea la ușă. Când sunt acolo, mă focusez foarte tare pe ce am de făcut, când plec îmi reiau lucrurile de unde le-am lăsat și încerc să repar dacă e ceva de reparat.

Nu cred că echilibrul vine din maturizare, din toate cunoștințele pe care le-am adunat în ultima vreme despre mine, despre sine, despre suflet, despre minte, despre energie și cumva toate puse așa cap la cap au dus la echilibrul acesta în care îmi face o deosebită plăcere să fiu”, a declarat, pentru Playtech Știri, Ilinca Vandici.

A început terapia în urmă cu doi ani

Pentru a reuși să își înțeleagă mai bine trăirile interioare, Ilinca a decis să apeleze la un specialist. I s-a părut că are nevoie de cineva care să o asculte și care să o sfătuiască și nu să asimileze un volum mare de informații la cursuri de dezvoltare personală, de exemplu: “Mult spus cursuri. Cursurile mi se par benefice, însă zicea și Maurice Munteanu:

,,Măi, nu ai cum într-un curs de două luni, de trei luni, de șase luni de zile, să capeți o experiență ce ți-o poate da, uite, o terapie constantă, doi ani de zile, cât am eu de când fac terapie.

Psihoanaliză, dezvoltare personală, în direcția asta. Repet, cursurile sunt bune, sunt extrem de potrivite, dar vin pentru a stabiliza cumva informațiile pe care tu deja le ai. Eu am pornit de la zero în terapie și uite că deja am doi ani de zile, inclusiv asta m-a ajutat să mă echilibrez extrem de tare”, a spus Vandici.

Care a fost momentul care a determinat schimbarea

Ilinca Vandici a descoperit lucruri noi despre ea, în cei doi ani de terapie:

,,O să-mi permit să nu dezvolt foarte mult acest subiect. Am descoperit foarte multe lucruri și bune și mai puțin bune, dar mă bucur că le-am descoperit, pentru a le putea vedea, a le conștientiza, a putea ierta și pentru a le putea vindeca ulterior, astfel încât să pot să am o viață frumoasă și cumva de la zero așa, cumva pe curat, nu cu toate bagajele pe care le purtăm cu noi în fiecare zi atât preluate de la părinții noștri, cât și de la strămoșii noștri, nu știu câte generații în urmă.

Fix despre asta e vorba să reușești să ajungi în punctul în care hai să o luăm de la zero”, a povestit, pentru Playtech Știri, Ilinca Vandici.

Care a fost momentul care a determinat-o să se apuce de terapie?

“Depresia postnatală, însă nici măcar acela nu a fost momentul, pentru că eu m-am reîntors la muncă și cumva am ascuns toată durerea sub preș, pentru că nu am știut despre ce e vorba, efectiv nu am știut.

Ulterior mi-au venit informații de la omeni din jurul meu, de la femei din jurul meu, care mi-au explicat un pic despre ce e vorba, iar în pandemie, exact în starea de urgență, când am fost blocați în casă, atunci cumva au revenit sentimentele pe care le-am simțit în depresia postnatală.

Erau foarte multe acolo, acela a fost momentul în care am zis: ”Bun, nu mai vreau să mai ascund nimic, nu mai vreau să dau la o parte nimic, vreau să le iau pe toate să le văd, să le înțeleg, jucăm cu cărțile pe masă și vedem unde ne duce. Și uite că sunt bine”, ne-a mai spus Ilinca despre schimbarea prin care a trecut. Vedeta este hotărâtă să meargă la psiholog atât timp cât va considera că are nevoie.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro