David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit. Ce mesaje au transmis Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit. Ce mesaje au transmis Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen
Ce mesaje au transmis oficialii după moartea lui David Sassoli sursă foto: Facebook

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani. Acesta fusese internat într-un spital din Italia timp de aproape trei săptămâni din cauza problemelor de sănătate. Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen au transmis mesaje care au legătură cu tragedia.

David Sassoli a murit

Este pentru prima oară în istoria Parlamentului European când moare un președinte aflat în exercițiu. David Sassoli a decedat într-un spital din Italia, unde era internat încă de la data de 26 septembrie. Starea lui de sănătate se înrăutățise din luna noiembrie, pe atunci luându-și concediul medical.

„David Sassoli (65 ani), Președintele Parlamentului European, a decedat în dimineata zilei de 11 ianuarie 2022, la ora 1:15am, la spitalul din Italia unde era internat din data de 26 decembrie, a anunțat pe Twitter Roberto Cuillo, purtătorul său de cuvânt.

„Internarea a fost necesară ca urmare a unei serioase complicații din cauza unei disfuncționalități a sistemului imunitar.”, a comunicat purtătorul de cuvânt al acestuia într-un email pe care l-a trimis la toți europarlamentarii pe data de 10 ianuarie 2022. A se vedea link-ul de la final.

În același email am fost anunțați că toate activitățile oficiale i-au fost anulate. David Sassoli este multiplu vaccinat, iar în luna septembrie 2021 a fost internat ca urmare a unei declarate pneumonii.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD, pe Facebook.

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis

Mulți oameni au reacționat în momentul în care purtătorul de cuvânt al președintelui Parlamentului European a anunțat ce s-a întâmplat. Klaus Iohannis a punctat că este profund întristat de moartea lui David Sassoli.

„Sunt profund întristat de moartea neașteptată a lui David Sassoli. A fost prieten cu România și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a spus Klaus Iohannis, pe Twitter.

„Sunt alături de familia sa”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj trist după moartea lui David Sassoli. Aceasta a punctat că acesta a avut o activitate excelentă ca președinte al Parlamentului European și ca jurnalist, dar i-a fost și un prieten drag.

„Sunt profund întristată de teribila pierdere a unui mare european și mândru italian. David Sassoli a fost un jurnalist empatic, un președinte remarcabil al Parlamentului European și, mai presus de toate, un prieten drag.

Sunt alături de familia sa. Odihnește-te în pace, dragul meu David.”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Președintele Parlamentului European se lupta cu probleme legate de sistemul imunitar. Acesta a fost nevoit să se interneze într-un spital din Italia din cauza unei pneumonii. El își anula toate întâlnirile oficiale în luna noiembrie și intra în concediu medical pentru a se îngriji de starea de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI