Maria Grapini îl critică dur pe fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk. Furia inexplicabilă a europarlamentarului

Grapini, măsurile la care nu s-ar fi gândit nimeni

Maria Grapini l-a criticat dur, într-o intervenție în plenul Parlamentului European, pe fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk. Europarlamentarul  român a țipat, pur și simplu, atrăgând atenția asupra dezechilibrului dintre Estul și Vestul Europei în ceea ce privește conducerea instituțiilor europene. Grapini a adus în discuție și întârzierea aderării României la spațiul Schengen.

Maria Grapini, către Donald Tusk: „Lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria”

„Ce lăsați ca moștenire, domnule președinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene! Mai lăsați o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației – majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria! Avem Rezoluția Parlamentului, ați promis de nenumărate ori că vă veți încheia mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice, încă din 2011”, a spus Maria Grapini pe un ton foarte ridicat.

În tot acest timp, Donald Tusk a privit amuzat felul în care a ales să se manifeste Maria Grapini în Parlamentul European. Europarlamentarul român și-a îndreptat apoi criticile către noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli.

„De aceea, dragi colegi noi, vă rog să înțelegeți că depinde de noi să sporim importanța și puterea Parlamentului European! Domnule președinte Sassoli, nu uitați că avem niște sarcini extrem de grele în perioada următoare și vă rog să țineți cont de poziția PE în negocierea cu cele două instituții”, a spus Grapini.


Ulterior, europarlamentarul a emis un comunicat cu titlul „Maria Grapini, șah mat la Donald Tusk.”

„Prima intervenție a Mariei Grapini, în plenul Parlamentului European din noua legislatură, de joi, 4 iulie, a confirmat practic faptul că promisiunea făcută alegătorilor săi este pe deplin respectată. Europarlamentarul nu și-a schimbat nici linia, nici atitudinea, nici poziția”, a scris Grapini despre ea însăși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI