Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. E plătit din bani publici

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. E plătit din bani publici
David Popovici, proaspătul campion mondial în proba de 200 metri liber, primește un salariu deloc de neglijat de la clubul CS Dinamo, unde este legitimat

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Înotătorul-fenomen al României a uimit încă o dată lumea natației. Prima oară o făcuse la Jocurile Olimpice de la Tokio, unde a ratat medalia de bronz la diferență de…un vârf de unghie. Sportivul de 17 ani a trecut, toamna trecută, de la clubul Steaua, la CS Dinamo. David Popovici este plătit din bani publici, salariul său nefiind unul de neglijat.

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Înotătorul de 17 ani a devenit primul campion mondial român din istorie, într-o probă masculină, la seniori. Popovici a câștigat proba de 200 metri liber din carul Campionatelor Mondiale ce se desfășoară la Budapesta.

Sportivul român a declarat la finalul cursei că l-a ajutat faptul că oamenii pe care-i iubește l-au privit, dar că și cei rămași acasă au crezut în șansa lui.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, la finalul cursei ce l-a încununat drept campion mondial.

E plătit din bani publici

David Popovici a fost legitimat la clubul Steaua, de unde s-a mutat după Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Tokio. Mutarea a părut una surprinzătoare la acea dată și a fost explicată chiar de tatăl sportivului, Mihai Popovici.

„David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club.

Am avut mai multe discuţii în acest sens. Am purtat multe negocieri, dar, în cele din urmă, am ales Dinamo pentru că a fost clubul care ne-a făcut cea mai bună şi de viitor ofertă. Alături de David va veni şi antrenorul lui, Adrian Rădulescu”, a spus Mihai Popovici, tatăl lui David, în octombrie 2021, la Orange Sport.

Conform Eurosport, David Popovici primește nu mai puțin de 7.000 de euro lunar de la CS Dinamo. E vorba de un club departamental, ce aparține de Ministerul de Interne, așa că salariul celui porelict „Zânu” în copilărie este achitat din bani publici.

Conform adevarul.ro, Popovici a fost la un pas de a ajunge, acum doi ani, la CSM București, clubul tutelat de Primăria Generală. Dar, conform jurnalistului Adi Dobre, mai-marii de la CSM n-au fost de acord cu pretențiile financiare ale sportivului. Asta, în condițiile în care el cerea un salariu egal cu cel mai mic care exista la echipa de handbal feminin, unde Cristina Neagu are 20.000 de euro pe lună.

David Popovici s-a calificat și în semifinalele probei de 100 metri liber, ce vor avea loc în această seară. El a înregistrat cel mai bun timp din toate cele 11 serii de calificare. Finala este programată pentru miercuri, de la ora 19.22.