18 aug. 2022 | 11:44

David Popovici, distincție specială la Campionatul European de la Roma. Ce au decis organizatorii

Sport
David Popovici, distincție specială la Campionatul European de la Roma. Ce au decis organizatorii
David Popovici a fost premiat de organizatorii Campionatului European de la Roma cu titlul de „cel mai bun înotător din competiția masculină”

David Popovici, distincție specială la Campionatul European de la Roma. Considerat un fenomen al natației mondiale, înotătorul de 17 ani a câștigat medaliile de aur în probele de 100 și 200 metri liber, în prima stabilind și un nou record mondial. Performanțele lui David Popovici i-au impresionat și pe organizatorii competiției care au anunțat titlul special pe care l-a primit sportivul român.

David Popovici, distincție specială la Campionatul European de la Roma

David Popovici, distincție specială la Campionatul European de la Roma. Cel supranumit când „Regele David” sau „Extraterestul” ori „Racheta românească” și-a confirmat supremația în probele de 100 și 200 metri liber ale natației masculine. Înotătorul de 17 ani a câștigat titlul european pe ambele distanțe, după ce, în iunie, la Budapesta, a devenit dublu campion mondial pe aceleași distanțe.

David Popovici se calificase și în finala de la 400 metri liber, dar a preferat să se retragă înaintea acesteia, acuzând o stare accentuată de oboseală. Decizia a fost motivată de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație ca făcând parte dintr-un plan stabilit de Popovici și antrenorul său încă din luna septembrie.

„Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut (n.r. – să participe la 4 probe la Roma), când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile”, a spus Potec, conform digisport.ro.

Ce au decis organizatorii

Performanțele lui David Popovici i-au impresionat și pe organizatorii Campionatului European. Astfel, aceștia au anunțat că românul a fost desemnat cel mai bun înotător din competiția masculină, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin.

„Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!

Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook a Federației de Natație.

„Evoluțiile nu putea trece neobservate”

David Popovici a acumulat 1.003 puncte, se scrie în comunicatul federației, un mare impact având și recordul mondial, 46.86, realizat în proba de 100 metri liber.

„Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46,86 secunde – nou record mondial de seniori) și a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

La feminin, Ruta Meilutyte a totalizat 985 de puncte. Felicitări, David! Hai România!”, se mai arată în mesajul federației.

David Popovici va reveni în România în cursul zilei de joi, iar duminică, 21 august, va pleca spre Lima, în Peru. El va lua startul la Campionatul Mondial pentru juniori (30 august – 4 septembrie), ultima astfel de competiție pentru el, dat fiind că pe 15 septembrie va împlini 18 ani.

Sursa foto: Facebook/FRNPM

PlaySport
Claudia Puican reacționează după ce Armin Nicoară și Sindy apar tot mai apropiați la „Insula de 1 milion”: „Verigheta?”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arăta Roxana Ionescu acum 20 de ani, când poza fără haine! Imaginile XXX au scăpat pe net
Digi24
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
Cancan.ro
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
GSP.ro
Fosta iubită celebră a lui Stelea, detalii neștiute: „El era căsătorit atunci. Îl am și acum în suflet”
Stirile PROTV
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Romania TV
ULTIMA ORĂ! A murit Adina Cezar! Este vestea extrem de tristă a începutului de săptămână!
Capital.ro
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
EVZ.ro
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Adevarul
Cum sunt săpate tunelurile din vestul României. Trenurile vor circula cu 160 km/h prin munte VIDEO
BZI.ro
Pescobar a înlocuit-o pe Larisa cu… Larisa! Ea este noua şefă de la Taverna Racilor!
Spynews.ro
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Libertatea.ro
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți pentru mine". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai sexy voleibalistă"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Antena 1 a dat de pământ cu Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea. Ce s-a întâmplat în prima ediție a noului "Chefi la Cuțite".
Redactia.ro
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open
Digisport.ro
Ce spune tatăl lui Jador despre nunta fiului său: „Trebuia să…”
Click.ro
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Digi24
Putin amenință Occidentul că un conflict Rusia-NATO ar fi la doar un pas de al treilea război mondial
Digi24
Maioneza pe care puțini o știu. O rețetă surprinzătoare
EVZ.ro
Român, condamnat la cinci ani de închisoare, după ce și-a obligat fratele mai mic să fure, încă de când acesta avea 12 ani. Băiatul primea liber numai în zilele de marți
Spynews
Andra, despre infidelitate: „Dacă ai copii, treci peste niște lucruri!”
BZI.ro
Decizie pentru toți românii care LOCUIESC LA BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească la începutul Postului Paștelui
Antena 3
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
Adeverințe pentru BANI ÎN PLUS la pensie. Pensionarii iau cu asalt Casele de Pensii
Mediaflux
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Spynews.ro
„Escrocheria de aur” face ravagii printre șoferi. Cu ce îi ademenesc tâlharii pe șosea
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 18 martie 2024. Cine a câștigat prima amuletă din acest sezon. Chef Vlad Pădurescu a dat verdictul
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro