Câți bani ia David Popovici după performanțele de la Roma. Suma impresionantă adunată de înotător în doar două luni

Câți bani ia David Popovici după performanțele de la Roma. Suma impresionantă adunată de înotător în doar două luni
David Popovici a fost recompensat cu o adevărată avere pentru performanțele obținute în ultimele două luni

Câți bani ia David Popovici după performanțele de la Roma. Înotătorul de 17 ani a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene din capitala Italiei. El a stabilit și nou record mondial în proba de 100 m liber. „Regele David” va fi recompensat financiar de Ministerul Sportului pentru titlurile obținute. În doar două luni, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a strâns o adevărată avere din premiile primite.

Câți bani ia David Popovici după performanțele de la Roma

Câți bani ia David Popovici după performanțele de la Roma. „Racheta românească” și-a confirmat supremația în probele de 100 și 200 metri liber. După titlurile mondiale cucerite la Budapesta, el a devenit și dublu campion european, pe aceleași distanțe.

David Popovici s-a calificat și în finala cursei de 400 de metri liber, dar a preferat să se retragă înaintea acesteia, acuzând starea de oboseală acumulată în ultima perioadă.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii”, a anunțat Federația de Natație pe pagina de Facebook.

Suma impresionantă adunată de înotător în doar două luni

David Popovici va fi recompensat financiar pentru performanțele de la Roma. Potrivit as.ro, el va primi câte 37.000 de lei pentru fiecare dintre cele două medalii de aur, ceea ce înseamnă un total de 74.000 de lei, adică circa 15.000 de euro.

În plus, la această sumă se va adăuga și suma primită din partea celor de la CS Dinamo, club de care aparține David Popovici. Și, mai mult, tânărul campion va fi răsplătit financiar și pentru setarea unui nou record mondial în proba de 100 de metri liber.

David Popovici a strâns o adevărată avere în doar două luni. După titlurile mondiale obținute la Budapesta, în luna iunie, el a primit 1 milion de lei (200.000 de euro), din partea guvernului român. Clubul Dinamo a suplimentat suma cu încă 500.000 de lei, adică 100.000 de euro. În total, 300.000 de euro.

A strâns peste 354.000 de euro

Popovici a fost și vedeta Campionatelor Europene pentru juniori ce au avut loc la Otopeni, luna trecută. El a cucerit 4 medalii de aur și una de argint. Rezultatele obținute i-au adus o recompensă de 38.000 de lei din partea Ministerului Sportului, adică 17.600 de euro. Rezultă că din iunie până azi, fenomenul natației mondiale a adunat  peste 354.000 de euro datorită muncii sale și rezultatelor sale excepționale.

În 2021, David Popovici a dezvăluit ce face cu banii pe care-i câștigă.

„Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei”, a precizat David Popovici într-un interviu acordat pentru TVR, în anul 2021.

David Popovici beneficiază și de un salariu de 7.000 de euro pe lună din partea clubului CS Dinamo, unde este legitimat. Campionul român va prticipa între 30 august – 4 septembrie, în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori. Va fi ultimul său concurs la această categorie de vârstă, el urmând să împlinească 18 ani pe 15 septembrie.