De ce s-a retras David Popovici din finala la 400 metri liber. Antrenorul campionului a lămurit motivul deciziei

De ce s-a retras David Popovici din finala la 400 metri liber. Antrenorul campionului a lămurit motivul deciziei
David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber de la Campionatul European, în care se calificase cu al patrulea timp

De ce s-a retras David Popovici din finala la 400 metri liber. Dublul campion mondial și european la 100 și 200 metri liber, reușise calificarea și în finala probei în care a concurat pentru prima oară. El înregistrase al patrulea timp în seriile desfășurate de dimineață. La scurtă vreme, a venit vestea că David Popovici s-a retras din finala cursei, iar antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, a explicat care au fost motivele acestei decizii.

De ce s-a retras David Popovici din finala la 400 metri liber

De ce s-a retras David Popovici din finala la 400 metri liber. După ce și-a confirmat supremația mondială și europeană în probele de 100 și 200 metri liber, înotătorul de 17 ani reușise, în această dimineață, calificarea și în finala probei de 400 metri liber. A fost prima cursă pe această distanță pentru „Regele David”.

La scurtă vreme, a venit vestea că David Popovici s-a retras din manșa finală a competiției, ce urma să aibă loc astăzi, de la ora 19.53. Federația de Natație a oferit o explicație, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii”, se scrie în mesajul postat de FRNPM.

Antrenorul campionului a lămurit motivul deciziei

Totuși, retragerea lui David Popovici i-a mirat și îngrijorat pe fanii săi. Prin urmare, antrenorul campionului, Adrian Rădulescu, a oferit detalii suplimentare despre decizia ce a reprezentat o surpriză pentru mulți. Rădulescu a dat asigurări că la mijloc nu e vorba de vreo accidentare, ci doar de o menajare a forțelor lui Popovici după o perioadă foarte solicitantă.

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic. Probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe și vrem să mai facem lucruri bune în continuare.

A fost multă emoție la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la București numai două zile.

Pe 21 august (n.r. – duminică) plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a declarat Adrian Rădulescu, potrivit paginii CS Dinamo de pe Facebook, clubul la care este legitimat David.

David Popovici va participa la Campionatele Mondiale destinate juniorilor, competiţie organizată la Lima, capitala statului Peru din America de Sud, ce se vor desfășura în perioada 30 august – 4 septembrie. Va fi ultima prezență a înotătorului român într-un concurs pentru juniori, el împlinind pe 15 septembrie vârsta de 18 ani. Campionul român îşi va încheia anul competiţional la Melbourne, în Australia, unde va participa, între 13 şi 18 decembrie, la Campionatele Mondiale în bazin scurt (25 de metri).