18 oct. 2021 | 10:34

Data la care trecem la ora de iarnă în 2021. Care este, de fapt, ora standard

News
Data la care trecem la ora de iarnă în 2021. Care este, de fapt, ora standard
Când trecem la ora de iarnă în 2021

Mulți români se întreabă când trecem la ora de iarnă în 2021, mai ales pentru că ziua începe să devină din ce în ce mai scurtă. Începem să ne apropiem de momentul în care o să dormim cu o oră mai mult, așa că toți trebuie să știe ce este esențial să facă.

Când trecem la ora de iarnă în 2021, de fapt

În cazul în care încă folosești ceasuri deșteptătoare, nu uita să pregătești sistemul pentru ora de iarnă pentru a nu începe activitățile cu o oră mai devreme. Am trecut de echinocțiul de iarnă, astfel că zilele încep să fie mai scurte, iar întunericul specific anotimpului răcoros pune stăpânire pe România.

În noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, ceasul o să se dea cu o oră înapoi, trecerea la ora de iarnă făcându-se în ultimul weekend din luna octombrie. Astfel, românii o să se bucure de faptul că o să doarmă mai mult, ora 4:00 devenind, în respectivul moment, ora 3:00.

Care este ora standard. Nu mulți știu acest lucru

În timp ce, la ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră, operațiunea este inversă pentru ora de iarnă, iar 31 octombrie 2021 este cea mai lungă zi din an. Nu mulți știu că această schimbare este considerată una extrem de bună, ora de iarnă fiind standard.

Mai exact, în timpul sezonului răcoros, diferența dintre ora României și Timpul Universal, denumit GMT, este de doar 2 ore, în timp ce aceasta ajunge la 3 ore în timpul verii.

Ce se întâmplă cu schimbarea orei. Ce propunere a fost făcută

În urmă cu aproximativ un secol, țările europene adoptau sistemul de trecere de la ora de vară la ora de iarnă. Acest lucru intra în vigoare pentru a economisi energie și pentru a crește numărul de ore în care persoanele beneficiau de lumină, iar oamenii care lucrau în agricultură se bucurau de această decizie.

Totuși, propunerea de a renunța la această schimbare a apărut în 2018 la nivelul Uniunii Europene, însă unele țări s-au opus, astfel că decizia nu a intrat în vigoare în 2019, chiar dacă Comisia Europeană le-a oferit statelor membre libertatea de a decide cu privire la a aplica în mod permanent ora de iarnă sau de vară.

Decizia țărilor trebuia să fie trimisă către Comisia Europeană până în aprilie 2020, iar apoi urma ca executivul blocului comunitar să fie consultat pentru ca piața unică să nu fie afectată de această schimbare. Între timp, pandemia de coronavirus a încetinit demersurile.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro