Darren Cahill, tot cu gândul la Simona Halep. Ce a spus despre noua sa elevă

Darren Cahill, tot cu gândul la Simona Halep. Ce a spus despre noua sa elevă
Darren Cahill și Simona Halep au rămas, în continuare, prieteni, chiar dacă au încheiat colaborarea profesională

Darren Cahill, tot cu gândul la Simona Halep. Antrenorul australian și fostul lider mondial au decis să încheie colaborarea în luna septembrie, după aproape 6 ani. Dar legătura dintre cei doi pare că a rămas la fel de puternică, dovadă numeroasele declarații pe care românca le-a făcut despre fostul ei tehnician pe durata Australian Open. Simona Halep a fost „înlocuită” de Darren Cahill, ca elevă, de americanca Amanda Anisimova (42 WTA).

Darren Cahill, tot cu gândul la Simona Halep

Darren Cahill, tot cu gândul la Simona Halep. Fostul lider mondial a încheiat colaborarea cu tehnicianul australian în luna septembrie, după aproape 6 ani. Dar soția lui Toni Iuruc continuă să aibă doar cuvinte de laudă pentru antrenorul care i-a schimat și cariera, dar și mentalitatea.

Simona Halep a vorbit despre Darren Cahill, de câteva ori, pe durata șederii în Australia, țara de origine a antrenorului. Ea a mărturisit că încă sunt prieteni și îl consideră pe Cahill ca făcând parte din familia ei.

„A fost o relație grozavă și încă suntem prieteni. Este, cumva, din familia mea, nu îl mai pot numi antrenor. M-a învățat multe lucruri în afara terenului, cum să trăiesc mai relaxată, așa cum o fac australienii. Am câștigat Grand Slam-ul pe care mi-l doream (n.r. – Roland Garros, în 2018) și am trecut la nivelul următor cu ajutorul său, așa că îi voi fi mereu recunoscătoare. Am auzit că este pe aici, așa că abia aștept să-l văd”, a spus Simona, conform news.com.au.

Ce a spus despre noua sa elevă

Iar Darren Cahill și Simona Halep s-au revăzut în Australia. Momentul a fost imortalizat de româncă printr-o fotografie postată pe Instagram, însoțită de un text ce nu lasă dubii asupra sentimentelor de recunoștință pe care Simona i le poartă

„Această persoană m-a învățat cum să fiu omul care sunt astăzi. Am atins cele mai înalte culmi din tenis datorită lui și nu am cuvinte să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine și alături de mine! Au fost cei mai buni 5 ani, a fost atât de bine să te văd astăzi, D!”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Darren Cahill a fost prezent în tribune și la finala câștigată de Simona Halep la Melbourne Summer Set. Iar actualul număr 23 WTA și-a continuat elogiul la adresa tehnicianului de 56 de ani.

„Pentru mine, Darren a fost cel mai important om în cariera mea. Cu el alături am putut să câștig titlurile mari. El m-a învățat să fiu o persoană mai bună în afara terenului, să mă bucur mai mult de viață. Datorită lui, vorbesc cu toată lumea și îmi place să împărtășesc totul cu jucătorii la vestiare. Antrenorul meu actual e o persoană grozavă, la rândul său, și mă simt minunat alături de ei, dar îmi e dor de Darren”, a spus Simona Halep într-o conferință de presă de la Melbourne.

„Au jocuri complet diferite”

Între timp, Darren Cahill a început o nouă colaborare, de data aceasta cu jucătoarea americană Amanda Anisimova. Clasată pe locul 61 mondial la începutul anului, sportiva de 20 de ani a avut un parcurs excelent în Australia, identic, practic, cu al Simonei Halep. Ea a câștigat turneul Melbourne Summer Set 2, apoi a ajuns în optimile Australian Open, undea fost eliminată de liderul mondial, Ashleigh Barty. Dar, până acolo, a trecut de campioana olimpică, Belinda Bencic și de nipona Naomi Osaka, campioana en-titre a Grand Slam-ului australian.

Darren Cahill a avut, ca și la Simona Halep, o contribuție importantă la saltul deja realizat Anisimova, care ocupă acum locul 42 WTA. Dar antrenorul australian a mărturisit că nu o poate antrena pe americancă la fel ca pe Halep

„Nu o pot antrena pe Amanda cum o antrenam pe Simona. Au jocuri complet diferite. Așa că am nevoie de timp să înțeleg ce își dorește, ce joc își dorește să creionez, un stil care i se potrivește. Dar important este să creadă în ea. Ce a făcut în Australia i-a redat încrederea că poate fi acolo sus, iar acum trebuie să ne întoarcem la muncă.

Nivelul din tenisul feminin este mai puternic decât în ultimii ani, nu mai există jucătoare care să domine circuitul. Acum trebuie să fii tare din primul tur deoarece poți întâlni oricând o jucătoare periculoasă. Oricine din primele 30 de jucătoare ale lumii poate câștiga un Grand Slam”, a spus Darren Cahill, citat de spotmedia.ro.

Simona Halep a revenit în România, luându-și o scurtă vacanță. După aceea, fosta elevă a lui Darren Cahill va participa la turneele de la Dubai și Doha, urmând să se mute în SUA, pentru competițiile de la Indian Wells, Miami Open și Charleston.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI