Dăncilă, iubită de propaganda rușilor: „Probabil candidat la președinție”

Dăncilă, iubită de propaganda rușilor: „Probabil candidat la președinție”

Viorica Dăncilă, premierul României este lăudată într-o publicație de propagandă rusă. „Viorica Dăncilă, succes internaţional care răstoarnă toate calculele!“, este titlul articolului.

Site-ul Sputnik, unul dintre principalele organe de propagandă ale Kremlinului, a publicat un material laudativ despre Viorica Dăncilă. Mai exact, Premierul României este prezentat în articol ca fiind „un posibil candidat la alegerile prezidenţiale”, conform Adevărul.

„Este un nou succes diplomatic al premierului, care mai face astfel un pas spre ceea ce Sputnik a anunţat în repetate rânduri: Viorica Dăncilă este nu numai omul politic al momentului, dar şi cel mai probabil candidat la preşedinţie”, se arată în articol.

Motivul pentru care propaganda rusă o ridică-n slăvi pe Dăncilă are legătură cu convorbirea telefonica pe care Premierul a avut-o cu Mike Pence, vicepreşedintele SUA și prin care aceasta ar fi reușit să-l convingă să vină în România.

„A fost o discuţie foarte caldă, o discuţie punctuală, o discuţie în care s-a arătat dorinţa de cooperare de ambele părţi. L-am invitat pe vicepreşedintele Pence în România şi domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului”, a declarat Dăncilă.

Nu este prima oară când Sputnik laudă activitatea premierului. Oficiosul puterii de la Moscova a desemnat-o pe Viorica Dăncilă omul politic român al anului 2018.

În același articol, cei de la Sputnik scriu că „vestea anunțată de Dăncilă răstoarnă calculele președintelui și ale celor care atacă de la începutul președinției rotative Guvernul și Coaliția, subminând eforturile Executivului – prin blocarea bugetului, a completării Guvernului, atacuri permanente la CCR, acțiuni mediatice și demersuri ostile la instituțiile europene, manifestări în stradă și felurite denigrări. În momente în care Guvernul este ţinta unor atacuri dure, mai ales din partea preşedintelui şi a Opoziţiei, dar şi a unor grupuri din zona Justiţiei, premierul Dăncilă anunţă o veste care poate reprezenta un succes diplomatic important”.

Sursa: Mediafax
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI