Dăncilă cochetează cu ”pionul” lui Trump: ce i-a propus vicepreședintelui SUA, Mike Pence

Dăncilă cochetează cu ”pionul” lui Trump: ce i-a propus vicepreședintelui SUA, Mike Pence

Viorica Dăncilă speră la o colaborare mai bună cu Statele Unite. Din acest motiv, i-a adresat o invitație oficială vicepreședintelui SUA pentru a ne ”călca pragul.”

Pe parcursul serii de joi, premierul României a fost prezent la Antena 3 pentru a detalia starea nației. Această practică este foarte populară printre membrii PSD și ar fi fost păcat ca Dăncilă să nu se conformeze. Postul TV este mediul perfect pentru a veni la înaintare cu o veste aparent bună. În astfel de circumstanțe, aproape că uiți toate celelalte probleme grave ale țării noastre, de greva magistraților, taxa pe lăcomie sau devalorizarea leului din ultimele săptămâni.

Indiferent cât de rău ne merge, Dăncilă este bucuroasă. Cu un pic de noroc, vin americanii. La Antena 3, premierul a insistat pe faptul că l-a invitat pe vicepreședintele SUA în România, iar Mike Pence a acceptat invitația. Pionul lui Donald Trump s-a aruncat până și la promisiunea că va onora respectiva invitație în prima jumătate a acestui an.

”Acesta a spus că are această invitație pe birou și va da curs acestei invitații. M-a surprins plăcut acceptarea invitației. Pentru România este un eveniment foarte important”, a declarat Dăncilă la postul TV. Cu același entuziasm în glas, premierul a continuat să se laude pe marginea faptului că a petrecut jumătate de oră la telefon cu vicepreședintele SUA. Aparent, acesta a apreciat modul excelent de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar și rezultatele obținute.

”Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră”, arată și un comunicat de presă al Guvernului.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI