Dăncilă mai face o gafă penibilă: femeia jandarm, bătută de „protestanți”

Autor: Daniel Ștefan - 14:01, 26 sept. 2018

Viorica Dăncilă a mai făcut o gafă care nu a scăpat netaxată. Gafa a fost semnalată de un eurodeputat și ar putea fi mai gravă decât pare la prima vedere.

Premierul Viorica Dăncilă nu confundă doar stafilococii și stabilopozii, ci și protestatarii cu protestanții. Gafa ei făcea referire la jandarmerița Ștefania care a fost bătută de persoanele violente care au încercat să distrugă protestul din 10 august.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost «bătută cu bestialitate de protestanți». Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, a scris eurodeputatul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Ștefania este femeia jandarm despre care colegii săi de breaslă au spus după protest că s-a ales cu o fractură la coloana cervicală, în urma bătăilor primite în Piața Victoriei și că urma să rămână paralizată. Chiar dacă a fost o presupunere generată de grija pentru jandarmeriță sau o încercare de manipulare, această informație a fost divulgată sub forma unui diagnostic real și transformat în declarație oficială. Nu se fac astfel de afirmații publice dacă n-ai o dovadă certă.

Prin urmare, după doar câteva zile, Ștefania a fost surprinsă de jurnaliști alergând, în timp ce ieșea din spital. Din fericire, nu a avut nicio problemă. Nu atât de grave pe cât a încercat Jandarmeria să te facă să crezi.

Marți, 25 septembrie, șefii Jandarmeriei au declarat în cadrul audierii din Parlament că acela fusese diagnosticul pus inițial de medicul care a consultat-o în Piața Victoriei.

Sigur, Viorica Dăncilă nu a fost atentă la aceste detalii când a făcut acea afirmație divulgată de Cătălin Ivan. Pentru ea, “protestanții” sunt de vină. Or fi fost și protestanți printre protestatari, dar nu acesta era gândul premierului dacă a spus așa ceva.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI