Ce telefon de „bogați” are Dăncilă și cât costă unul în România

Viorica Dăncilă a început săptămâna cu încă o gafă imensă. Pe 17 septembrie a ratat întâlnirea cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene. A recuperat pe 18 septembrie, ocazie cu care am mai aflat un detaliu despre premier.

Guvernul României a publicat pe YouTube un clip cu Viorica Dăncilă și Juncker pe aeroportul „Aurel Vlaicu” din Băneasa. Pe lângă că n-are sunet, are și numele greșit al președintelui CE. Dincolo de asta, aflăm un fapt divers.

Poate nu te interesa ce folosește Dăncilă sau poate crezi că e cel mai arzător subiect. Oricum ar fi, videoul îți arată cam ce preferințe are premierul României.

Viorica Dăncilă folosește un iPhone 7 Plus în nuanța de culoare Gold. În funcție de spațiul de stocare, telefonul costă, în prezent, între 3.500 (32 GB stocare) și 4.800 de lei (256 GB). Nu putem spune cu precizie ce model are Dăncilă, dar măcar știm cam în ce marjă de preț se învârte.

Viorica Dancila Claude Juncker telefon iPhone Baneasa
Viorica Dăncilă, premierul României, la întâlnirea cu Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, pe aeroportul Băneasa.

În ceea ce privește titlul, cu telefon de „bogați”, e o referire la o credință mai veche conform căreia iPhone e doar pentru cei cu bani. Între timp, și Samsung Galaxy note 9 e o dovadă în plus, nu doar iPhone poate să coste peste 1.000 de euro (preț în România).

Ca idee, conform testelor de viteză pe internet derulate prin Speedtest, în România e destul de popular iPhone 7. Mai sunt folosite Samsung Galaxy S7 edge și Galaxy S8. Dincolo de aceste modele, nici iPhone X nu a fost departe de sufletul românilor. N-ar fi exclus să vedem, cât de curând, un politician cu iPhone Xs Max (va fi disponibil spre finalul lunii septembrie).