Dăncilă e mândră de ce a făcut în SUA: ”Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit”

Dăncilă e mândră de ce a făcut în SUA: ”Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit”

Ignorând cu entuziasm repercusiunile declarației de acum câteva zile despre mutarea ambasadei României la Ierusalim, Dăncilă s-a arătat foarte încântată de vizita la Washington.

Viorica Dăncilă se află în Statele Unite ale Americii de câteva zile, într-o vizită oficială la Washington. Exceptând declarațiile fără niciun fundament legate de mutarea ambasadei, aseară a oferit presei primul raport legat de evenimentele din capitala Americii.

Premierul a afirmat că a avut întâlniri foarte bune în SUA. A fost vorba de întrevederi care au repus România pe harta mondială. Fiind nevoită să-și exprime opinia despre anularea vizitei în România a vizitei regelui Iordaniei, Dăncilă a spus cât se poate de senină că nu consideră că ar fi vina ei.

„Au fost întâlniri foarte bune aici, la Washington (…) Întâlnirile au fost bune, iar după părerea mea, toate aceste întâlniri, toate aceste discuţii au repus România pe harta mondială şi spun acest lucru într-un context pozitiv, având în vedere aprecierile pe care le-am avut la adresa ţării noastre şi asupra guvernării de aici, din Statele Unite ale Americii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV.

În universul alternativ în care trăiește Dăncilă, nu doar că i se pare normal să sfideze poziția oficială a țării noastre pe marginea mutării ambasadei României la Ierusalim, dar consideră că este corect și să ignore atitudinea Uniunii Europene pe subiect. Premierul consideră că „România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată” şi că poziția exprimată la Washington, în favoarea mutării ambasadei României la Ierusalim, nu intră în contradicție cu poziția UE, ci „va fi una complementară”.

Vizavi de anularea vizitei regelui Iordaniei, Dăncilă ”a aruncat mâța moartă” în curtea președintelui. „Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Preşedintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul preşedintelui, nu al premierului”, a concluzionat Viorica Dăncilă.