Viorica Dăncilă, în vizorul Opoziției: cine o vrea dată afară

Viorica Dăncilă, în vizorul Opoziției: cine o vrea dată afară

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL cere demisia imediată a Vioricăi Dăncilă din fucția de premier după ultima gafă pe care a făcut-o.

Declarația Ralucăi Turcan vine în contextul în care Regele Iordaniei și-a anulat vizita la București, după ce Premierul României a afirmat că vrea să mute ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Viorica Dăncilă, demisia! Viorica Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României! Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii! Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, şi-a anulat vizita oficială în România din cauza declaraţiilor iresponsabile şi revoltătoare cu privire la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. În limbaj diplomatic, anularea unei astfel de vizite, în momentul în care Regele era deja pe scara avionului, este un semnal de o gravitate maximă! Din cauza Vioricăi Dăncilă nu vor mai fi semnate cele trei acorduri între România şi Iordania pe justiţie, sănătate şi educaţie”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL: „România a ajuns o ruşine pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant”

Potrivit Ralucăi Turcan, din cauza Vioricăi Dăncilă nu vor mai fi semnate trei acorduri între România şi Iordania pe justiţie, sănătate şi educaţie.

„România a ajuns o rușine pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant. Aceeaşi vină o are şi ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, care a tolerat şi tolerează în continuare greşelile de politică externă ale premierului. Viorica Dăncilă trebuie să-şi de demisia imediat”, a mai scris Turcan.

Invitaţia de a vizita România i-a fost adresată anul trecut suveranului iordanian de către preşedintele Klaus Iohannis, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU.

Însă, pe data de 25 martie, Administraţia Prezidenţială a anunţat că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o efectueze în România a fost anulată de partea iordaniană.