Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizie de ultimă oră!

Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizie de ultimă oră!
Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Fostul senator Dan Șova a fost condamnat azi de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul ”CET Govora”.

Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar pe lângă acesta, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și fostul director al CET Govora, Mihai Bălan. De asemenea, fost senator a mai fost condamnat în acelaşi dosar în iunie 2018 de ÎCCJ la trei ani de închisoare.

Acesta a fost eliberat din penitenciar după şase luni. La vremea respectivă, pedeapsa a fost anulată pe baza unei decizii a Curţii Constituţionale, ce a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

Apoi, dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti, iar la rejudecare instanţa i-a aplicat lui Dan Şova o pedeapsă mai mare, mai exact 4 ani cu executare, dar decizia nu e definitivă.

Decizia Curții de Apel București:

”(…) condamnă pe inculpatul ŞOVA Dan – Coman la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru trafic de influenţă. (…) aplică inculpatului ŞOVA Dan – Coman pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani.

(…) aplică inculpatului ŞOVA Dan – Coman pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; care se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.

Pedeapsa se va executa în regim de detenție (…). (…) deduce din pedeapsa aplicată durata măsurilor preventive privative de libertate (reţinere, arestare preventivă şi arest la domiciliu) începând cu data de 03.12.2015 până la 08.02.2016, inclusiv și pedeapsa executată în baza MEPÎ nr. 77/20.06.2018 începând cu data de 20.06.2018 până la 19.12.2018, inclusiv.

(…) confiscă de la inculpatul ŞOVA Dan – Coman suma de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii. (….) menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanța nr. 611/P/2015 din data de 25 ianuarie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului ŞOVA Dan – Coman, până la concurenţa sumei de 100.000 euro”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI