Dan Negru, despre istoria uitată a României. Cum trebuia să se numească, de fapt, moneda ţării

Dan Negru a făcut o scurtă povestire pe Facebok despre istoria uitată a României. Prezentatorul tv a explicat că Alexandru Ioan Cuza a avut idei bune în ceea ce privește moneda națională a țării noastre.

Dan Negru, despre istoria uitată a României

Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, Dan Negru a vizitat Dealul Mitropoliei din Capitală, acolo unde se află statuia lui Alexandru Ioan Cuza. El a detaliat că domnitorul a avut ideea ca moneda românească să se numească românul.

„Sunt pe Dealul Mitropoliei, locul unde s-a proclamat Unirea, al 24 ianuarie 1859, iar asta e statuia lui Cuza. Mi se pare interesantă o idee a lui Cuza pe care puțină lume o mai știe.

În 1870 a fost bătută prima monedă românească, leul românesc, dar înainte de asta Cuza a avut o idee, aceea ca moneda românească să se numească românul. A avut chiar discuții avansate cu o monetărie din Paris pentru asta.

Pe vremea aia, însă, noi eram vasalii Imperiului Otoman, iar imperiul a aflat și s-a opus, așa că ideea lui Cuza a căzut, nu s-a mai realizat și moneda noastră se numește leu. E de ținut mine, puțină lume mai știe că domnul Cuza a avut ideea ca moneda românească să se numească românul”, a conchis acesta, pe pagina lui de Facebook.

Prezentatorul tv și-a dat demisia de la Antena 1

La finalul anului trecut, el a decis să părăsească Antena 1. Deși încasa o sumă uriașă, prezentatorul tv nu se mai simțea împlinit. După mai bine de 20 de ani în lumina reflectoarelor, vedeta a renunțat la postul care l-a consacrat.

„Profesional, mai bine de atât nu puteam alege. Eram plătit regește la Antenă, aveam un onorariu uriaș indiferent dacă aveam sau nu emisiune, dar simțeam că televiziunea poate să fie reinventată, că pot să fac mai mult decât atât și Kanalul mi-a oferit oportunitatea asta. Degeaba existau programe de cultură generală la TV dacă ele nu aveau audiență, dacă ele nu se vedeau.

Domnul Adrian Păunescu mi-a spus cândva că degeaba ai emițător dacă nu ai receptor. Kanal mi-a dat șansa de a face show-uri smart pe audiențe uriașe și Jocul Cuvintelor a fost o lecție bună pentru întreaga piață media anul asta.

Mă bucur că după ce am inventat Revelioane, copii la TV, blonde sau farse am reinventat împreuna cu colegii mei show-urile smart, arătând că există și un astfel de public”, a declarat prezentatorul de la Kanal D pentru ciao.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe